ZETApress

hírportál

Hamupipőkék az Operaházban

Ha február, akkor Operabál! Idén sem lesz másként, február másodikán immár tizenharmadszor kerül sor a Farsang legjelentősebb kulturális eseményére. A nyitótáncot Csajkovszkij Virágkeringőjére koreografálták, melyre az idén is várják a Hamupipőkéket.

A jelöltek kiválasztása már megtörtént, rövidesen megkeresik őket az elhagyott cipellővel. Akikre ráillik, azokat a Zwack Emlékmúzeumban készítik fel a királyfival való találkozásra. Nem az unicum-fogyasztás lesz a fő tananyag, sokkal inkább a tánc és a társasági viselkedés.

S hogy ki lesz a szőke herceg? Richard Clayderman érkezik hófehér zongorával, hogy szórakoztassa vele a nagyérdeműt. Lesz hegedűmuzsika is Mága Zoltántól, meg egy kis csárdásoktatás Keleti Andreától. A sztárok mellett a jövő reménységei, a táncművészeti főiskola növendékei is teret kapnak a szárnybontogatáshoz. A báli bevonulást az RTL Klub is közvetíti.

Míg a gazdagok odabenn mulatnak, addig a szegények odakinn ingyen gulyást kanalaznak. Igaz, erre már délben sort kerítenek a Blaha Lujza téren. A szülő nélkül felnövő gyermekeket az Állatkertben látják vendégül, de erre szerencsére nem a téli fagyban, hanem majd a tavaszi verőfényben kerítenek sort. A februárnál maradva idekívánkozó hír, hogy a bál főpróbáján a tavalyihoz hasonlóan idén is vendégül látnak nyugdíjasokat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Clayderman az Operaházban

Szóljon hozzá!