ZETApress

hírportál

Clayderman az Operaházban

Félórás késéssel érkezett meg Philippe Pagés a tegnap esti sajtótájékoztatóra a Budavári Hilton Szállóba. Az ok elég prózai volt. Délután még Párizsban adott tévéinterjút. Nem jött egyedül, mert barátja, Olivier Toussaint is elkísérte. Ezért is mosolygott mindenki Kiszel Tünde záró kérdésén: Mi a véleménye a magyar hölgyekről? Igaz, előtte még több mást is megtudhattunk az Operabál díszvendégétől.

Mi, hogy a ma esti díszvendég Richard Clayderman lesz? Jól tudják, ő késett el a Hiltonból. S hogy miért Philippe, hogyha Richard? Mert Claydermanék kicsi unokája ezen a néven jött a világra Párizsban, 1953 december 28-án. Csak a producerek hatására változtatta meg családnevét a dédiére, míg a keresztnevet aztán ez utóbbihoz választotta.

A nemzetközi sajtó magyarul és angolul is kérdezett. Az előbbit tolmácsolták a zongoraművésznek, míg az utóbbit eredetiben is megértette, de erre is csak franciául válaszolt. Elmondta, hogy egy napot sem bír ki zongora nélkül, ezért a Hiltonba is rendelt egyet. A kocsiban is gyakorol komputerén, a ?néma zongorán?. Sokszor lép fel, állandó edzésben kell lennie. Olyan ez neki, mint másnak a reggeli torna.

Szeretne végre megtanulni valami magyaros zenét. Szívesen játszana együtt Szakcsi Lakatossal, de más magyar dzsessz-zenésszel is boldogan fellépne. Tetszik neki fővárosunk, örül, hogy néhány év után újra itt lehet. Csinosak és jól öltözöttek a magyar hölgyek. Sosem játszott még Operabálon, épp ezért izgatottan várja a másnap estét.

Mint három hete megírtuk, ma este mesebeli operabált láthatunk. Tegnap megismerhettük az öt Hamupipőkét is, akik közül négyet húsz hölgy közül sorsoltak ki, míg az ötödiket a Blikk olvasói választották meg tíz jelölt közül. Hintóval érkeznek majd este az Operaház elé. Egy jégszobor előtt haladnak el, mert a mesék nálunk az Üveghegyen túl kezdődnek. Odabenn láthatják majd Hófehérkét, János vitézt, Ferenc Józsefet és tragikus sorsú nejét, Sziszit. Ha nem szorítja őket a megtalált cipellő, rophatják a táncot hajnalig.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Gulyás-party a Blahán

Szóljon hozzá!