ZETApress

hírportál

Szobák, kilátással

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri (Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Molnár Patrícia, Weyer Balázs) tegnapi találkozóján döntött a Minőségi Újságírásért-díj ? más néven a Hónap írása elismerés ? odaítéléséről. A novemberben megjelent cikkek közül válogatva Miklósi Gábor, a Magyar Narancs újságírója a Szobák, kilátással című, a Magyar Narancs november 8-i számában megjelent cikkéért kapja a Minőségi Újságírásért-díjat.

A szerző ? aki ötödik alkalommal kapta meg a díjat ? cikkében a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) lakásgazdálkodásáról ír, és kiderül, a magyar állam olykor meglepően bőkezűen gondoskodik közalkalmazottairól, tudatta Bajnai Zsolt, az alapítvány titkára. A tíz éve alapított Minőségi Újságírásért-díj idei működését a Pricewaterhouse Coopers támogatja, a havonta odaítélhető díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A díjjal oklevél és nettó kétszázezer forint pénzjutalom jár.

Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatók honlapjukon. A zsűri következő összejövetelét január 10-én tartja, amikor a decemberben megjelent cikkek közül válogat. A zsűri figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.

Szóljon hozzá!