ZETApress

hírportál

Nobu előtt pálinka

Rekordszámú látogatót vonzott a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál! A kiállítók egymillió forintot ajánlottak föl a vörös iszap károsultjainak. Robert De Niro is pálinkázott ? tudtuk meg Lantai Józseftől.

Minden eddiginél több érdeklődőt vonzott a IV. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. Idén a négy nap alatt több mint huszonhét ezren látogattak föl a Budai Várba, amely kilencezerrel több, mint a tavalyi létszám. A fesztiválon még Robert De Niro is tiszteletét tette, aki a legnagyobb inkognitóban kóstolta meg a világhírű hungaricumot. A világsztár a Nobu étterem megnyitója előtt, Andy Vajnával érkezett a rendezvényre, és mint kiderült, a pálinka igencsak elnyerte a tetszését, bár megjegyezte, erős italnak tartja.

A fesztiválon húsz pálinkás stand közel ötszázféle párlatát, és hét kolbászkészítő finomságait lehetett megkóstolni. Ezen túl a vendégnemzet Olaszország grappája és sonkái, valamint ínyenceknek készült pálinkás édességek, továbbá házi-pálinkakészítő berendezések színesítették a fesztivál kínálatát.

Az érdeklődés folyamatos volt, nyitástól zárásig 30-40 méteres sorok álltak a bejáratnál, hogy bejussanak a Hunyadi udvarba, ahol a gasztronómiai élvezeteken túl két színpad változatos zenei kínálata fokozta a hangulatot. A pálinkások és kolbászosok által kínált portékák a rendezvény végére teljesen kifogytak, amely egyértelműen mutatja a fesztivál sikerét. A kiállítók gondoltak a vörös iszap károsultjaira is, akiknek a fesztivál végén közösen egymillió forintot ajánlottak föl.

Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a vendégnemzet, Olaszország részvételét illetően, amelyből szeretnénk hagyományt teremteni. Úgy tervezzük, hogy jövőre Oroszországot hívjuk meg a vodkájával ? tette hozzá Maros Róbert főszervező.

74 országból érdeklődnek a magyar pálinka és a kolbász iránt. Magyarország jó híre, és gasztronómiai elismertsége nagymértékben megnőtt. A kimutatások szerint nemcsak országosan emelkedett a Pálinka- és Kolbászfesztivál iránti érdeklődés, hanem világszerte is. A rendezvény sikerét és a hungaricumok iránti kiemelkedő figyelmet a kilencezres látogatószám növekedésen túl bizonyítja, hogy a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál weboldalára mintegy 74 országból látogattak, az Egyesül Államoktól kezdve Japánon és Dél-Afrikán át Kanadáig, valamint Európa valamennyi országáig.

Szóljon hozzá!