ZETApress

hírportál

Harangjáték az Akadémián

Különleges harangjáték koncert várja holnap az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémián. A Budapesti Karácsony eseménysorozat részeként megvalósuló Harangjáték Hangverseny idén a nagy érdeklődésre való tekintettel egy napon, két időpontban ? délután 5 és este 7 órakor ? is hallható lesz az MTA dísztermében.

Kárászy Szilvia már pályája kezdetén elkötelezett hívévé, művészi értelemben társalkotójává vált egy igen különleges, mégis ősi, és Európában évszázadok óta használatos hangszernek, a harangjátéknak. Ő a Szabadosféle Harangjátéknak, ennek az egész világon egyedülálló instrumentumnak a megszólaltatója.

Kárászy Szilvia zongoraművész-zeneszerző világszerte olyan kiváló és patinás koncerttermekben lépett fel mint a Hollywood Bowl Los Angelesben, a zürichi Tonhalle, vagy a salzburgi Mozarteum. Az előadói munka mellett 1991 óta foglalkozik zeneszerzéssel és egészen fiatal kora óta elkötelezett segítője a fogyatékkal élőknek. 2000 óta a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének kulturális elnöke, tudatta a BudapestInfo.

A művésznő 2001-ben megalapította az Aranyharang-díjat, amelyet olyan vak, és gyengén látó gyerekek és felnőttek nyerhetnek el, akik valamilyen kiemelkedő szakmai vagy emberi tettet vittek véghez. Az idei díjazottakat a székesfehérvári országos Lions Vagyok kulturális találkozó résztvevői közül választják ki. Az ünnepélyes díjátadásra, mint eddig minden évben, most is a Karácsonyi Harangjáték Hangverseny záróaktusaként kerül sor december 9-én. Jegyek kaphatók az Interticket hálózatában, a nagyobb jegyirodákban és a koncert előtt egy órával a helyszínen.

Szóljon hozzá!