ZETApress

hírportál

Kép és hang a MÜPÁ-ban

Ivor Szaniszló, Martincsák István és Perjéssy Gábor fotói láthatók ma este fél 6-tól a Művészetek Palotája előcsarnokában, ahol Színpadképek címmel a PORT.hu mutatja be az idén 15 éve alapított portál Színház és Zene-rovatának volt és jelenlegi munkatársainak képeit.

A három művész úgy véli, a kép és a nyomtatott betű sokszor valóságosabbnak látszik, mint maguk a dolgok. Míg azonban egyetlen betű soha, egy jól elkészített fotó sokszor meglepő őszinteséggel képes visszaadni valaki jellemét. Különösen igaz lehet ez egy színpadi szereplőre, hiszen ott a néző vagy hallgató joggal várja el minden pillanatban a hiteles játékot. Ha ez elmarad, a színész sorsa a bukás, zenészé a feledés. Az alkotók remélik, hogy kiállításuk megfelelően árnyalja majd a szemlélőben a hitelességről vagy őszinteségről vallott mentális képet.

A kiállítás október 28-ig látogatható. A fotók megtekintése után a zenei csemegére is vágyók a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében fél 8-tól Snétberger Ferenc hangversenyét hallhatják. A klasszikus zenét és jazz-gitárt tanult Snétbergernek számos szólóalbuma jelent meg és több albumon közreműködött.

Repertoárját a klasszikus és a jazz zenén kívül a roma és brazil stílus kedvelése jellemzi, és egyik fő erőssége az improvizációs művészet. A hangversenyen közreműködik a Nádor Quartett és Barcza Horváth József, valamint az est második részében Snétberger és Barcza mellé Paolo Vinaccia ütőhangszeres csatlakozik ? tuduk meg Lantai Józseftől.

Szóljon hozzá!