ZETApress

hírportál

Mikulás a Karácsonyi Vásáron

Tegnap este 5 órakor Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes megnyitó beszédével vette hivatalosan is kezdetét az idei Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár, mely egészen december 24-ig délelőtt 10 és este 8 óra között hangulatos, a szeretet ünnepéhez méltó, különleges programokkal, koncertekkel, kiállításokkal, kézműves gyermekjátszóval, Mikulás-programmal várja a hazai és külföldi érdeklődőket.

A vásárba idén is ellátogat Joulupukki, a lappföldi Mikulás! Vele a gyerekek összesen hat alkalommal találkozhatnak december 9-ig a Vörösmarty téren. Akár személyesen is a fülébe súghatják kívánságaikat! A Mikulás a tegnap esti első alkalom után vasárnap délután 4-től fél 6-ig, hétfőn fél 4-től fél 5-ig, kedden 5-től 6-ig, csütörtökön fél 7-től 8-ig és vasárnap délelőtt fél 11-től fél 1-ig várja a legkisebbeket.

Minősítik a Mikulásokat

Mikulás minősítő rendszer létrehozásáról írt alá szerződést csütörtökön a nagykarácsonyi Mikulás, a Magyar Mikulás Alapítvány és a Mikulásszolgálat. A felek egyúttal megalakították a Magyar Mikulás Szövetséget is.

Az ország legrégebbi és legpatinásabb mikulásszolgáltatói az ezen a piacon az utóbbi években felmerült minőségi romlás és üzleti tisztességtelenség ellen kívánnak tenni kezdeményezésükkel. A résztvevők elfogadták a Mikulás Minősítő Rendszer felállítását, és megállapodnak egy minősített Mikulásképzés elindításáról, tudtuk meg a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ (HIK) Régi idők tantermében.

A szövetség céljai

A Mikulás mítoszának méltó ápolása, népszerűsítése, a Mikulás témakörhöz kapcsolódó rokonterületek gondozása, kapcsolattartása, a Mikulás esemény, történelem – gyermek kapcsolat elmélyítése és pontos megismertetése, a Mikulás megtestesítőinek megfelelő rendszer alapján történő kiválasztása és felkészítése, képzése, a Mikulásszolgáltatást végzők minőségi rendszerbe foglalása, folyamatos minősítése és ajánlása, valamint a védjegy használat, továbbá a gyermek korosztályt érintő termékek népszerűsítése, támogatása, a védjegy használata és ajánlása.

Szóljon hozzá!