ZETApress

hírportál

Karitatív ajándékgyűjtés a Keletiben

A MÁV és a MÁV-START Zrt. is társult a Baptista Szeretetszolgálat Karácsony előtti karitatív kezdeményezéséhez, a Tízezer Gyermek Karácsonya elnevezésű akcióhoz.

A vasúttársaság ingyenesen rendelkezésre bocsátotta a Keleti pályaudvari épülethez közeli területét, hogy ott a Szeretetszolgálat felállíthassa lakókonténerét a cipős-doboz ajándékok gyűjtéséhez.

Az akció keretében a Szeretetszolgálat aktivistái az ország számos frekventált pontján ? Budapesten például a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegén kívül az Állatkert Játszóháznál; a Deák téren; a Batthyány tér Bem rakparti részén; a Keleti pályaudvar sarkánál a Kerepesi úton; valamint a WestEnd City Centerben a nagy karácsonyfánál ? lakókonténerekben gyűjtik az ajándékcsomagokat a több mint tízezer rászoruló, nehéz körülmények között élő kisgyermek és családjaik részére. A Keleti pályaudvarnál felállított gyűjtőhely tegnap délelőtt 10 órától december 15-én estig fogadja a cipős-dobozokat, tehát az ajándékokat és felajánlásokat.

A Baptista Szeretetszolgálat akciója november 22-én kezdődött el. A szervezet négy héten át fogadja és továbbítja mindazok ajándékait, felajánlásait, akik ? ha csak egy cipős-doboznyi ajándék erejéig is ?, segíteni tudnak a szeretet ünnepe előtti napokban a rászoruló kisgyermekeken és családjaikon. A felajánlásokból származó ajándékok kerülnek majd ugyanis ezeknek a gyerekeknek a karácsonyfái alá.

Tavaly több mint 13 ezer dobozt fogadott és osztott szét a Szeretetszolgálat a rászoruló gyermekek között, ezzel a cipős-doboz akció Magyarország legtöbb adakozót megszólító, cselekvésre bíró időszakos segélykampányává gyarapodott. Az idei akció eredményeként várhatóan mintegy harmincezer ajándékcsomag jut célba nélkülöző, naponta éhező, nem hogy ajándékot, de gyakorta még meleg ruhát sem látó gyerekekhez. A Szeretetszolgálat vidéki és fővárosi gyűjtőhelyein, valamint postai úton várja az ajándékcsomagokat. A gyűjtés, amelyről reményeink szerint a média napi rendszerességgel beszámol majd, december 15-ig tart. Ezt követően a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesi hálózata gondoskodik országszerte az ajándékdobozok kiosztásáról. További információk itt olvashatók, adta hírül a MÁV Kommunikáció.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyűlik az adomány | ZETApress

Szóljon hozzá!