ZETApress

hírportál

Bot a díszvendégeknek

Tortával és pezsgővel várták a VIP vonat utasait délelőtt fél 10-kor a Csepeli HÉV Boráros téri végállomásán. A szerelvényre csak a meghívottak szállhattak fel, fotósok és írástudók a 10 percenként induló menetrend szerinti járattal utazhattak tovább. A cél, ahogy azt már tegnap megírtuk, a Nemzeti Színház előtti zöldterület volt.

Félórám volt, hogy megtegyem a tíz perces távolságot. A Lágymányosi hídi megállóban már több fotós kolléga várakozott. Készültek a szervezők is. A 10 óra után pár perccel érkező első, és a tíz perccel azután befutó második járat díszvendégeit ajándékokkal várták. A hölgyek legyezőt, az urak sétapálcát kaptak a peronon.

Pontosan befutott az első vonat, de jobbára gyermekek szálltak le róla. Persze nem jöttek egyedül, szüleik voltak a meghívottak. Kevés felnőtt érkezett, kevés bot fogyott, így a legyező zömében a kicsikhez került. Beborult az ég, hűvös szellő fújdogált, így nem kellett legyezni magukat. Inkább majd felnőttként jön jól nekik a nosztalgiázáshoz.

A fotósok kellő távolságból, bot nélkül szemlélték az eseményt. Ajándék csak a vonatról leszálltaknak járt. A vendégeket korabeli ruhába öltözött hölgyek és urak vezették át a közeli VIP sátorba. Bevonulásukat a fotósok ugyancsak kintről fényképezhették. A BKV sajtófőnöke kellő távolságban ?inkognitóban? beszélgetett, így nem kellett a kollégákat a VIP sátorba invitálnia.

Az első nosztalgiajegyes vonat fél 11 után 3 perccel indult el a Boráros térről. Addigra már eltűnt a pezsgő és a torta az asztallal együtt a peronról. A jegyesek a három vonaljegy áráért csak egy 2-3 perces utat kaptak a két kocsiból álló nosztalgia szerelvényen. A vonat négy perccel később már indult is vissza a Lágymányosi hídtól, hogy este fél 6-ig félóránkét tegye meg a két szomszédos megálló közti rövid távolságot.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Évszázados utasszállítás

Szóljon hozzá!