ZETApress

hírportál

Malévvel tér vissza a kitiltott zenekar

A legendás LGT zenekar harminc év után ismét Erdélybe indul koncertezni a Félsziget fesztiválra. Az eseményt az teszi különlegessé, hogy legutóbbi, 1977-es koncertjük után kitiltották a zenekart Romániából. Az LGT tagjai a Malév menetrend szerinti járatával indulnak szombat délelőtt 11 óra 40-kor Marosvásárhelyre. A zenekar tagjaitól a felszállás előtt, a repülőtéren búcsúzhatnak el rajongóik, adta hírül a Magister Press.

Az LGT nemsokára itthon is fellép. A Szigetfesztivál nulladik napján, augusztus 7-én nagyszabású koncerttel ajándékozzák meg a ?szigetelőket?. Az együttes fellépett már a Hajógyári szigeten, de nem a Szigetfesztiválon, hanem ott mutatták be A fiúk a kocsmába mentek című 13 számból álló albumukat 2002. június elsején.

Testvértelepülési szerződés határokon át

Az erdőbényei Szent István Általános Iskola és a gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskola között több éve létező gyümölcsöző kapcsolatot szerződéssel pecsételték települési szintűre önkormányzataik. Együttműködésük az alabbi területekre vonatkoznak. A településeink közötti kapcsolatok hagyományainak ápolása, különös tekintettel a közös történelmi múltra, tapasztalatcserék szervezése a településvezetés és -fejlesztés kérdéseiről. Oktatási, kulturális, sport tevékenységek, civil szervezetek működése, turizmus, a települések küldöttségeinek kölcsönös látogatása, fogadása.

Családi kapcsolatok elmélyítése a nemzeti kötődés erősítése érdekében. Gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok létesítésének elősegítése. Közös EU-pályázatok kidolgozása és azokon való közös részvétel. A megfogalmazott célokat, a két közösség képviselőinek akaratával megegyező szerződést, a két község polgármestere a hét elején aláírásával hitelesítette, olvasható a Magister Press jelentésében.

Szóljon hozzá!