ZETApress

hírportál

Családbarátok

Átadták a Családbarát Médiáért-díjat a Barabás Villában. A Képmás családmagazin és a Média a Családért Alapítvány még 2007-ben alapította meg az elismerést azzal a szándékkal, hogy ösztönözze a média képviselőit a család értékeit bemutató munkák elkészítésére.

A rendezvényen az elmúlt fél év nyertes pályamunkáit díjazták. Az elismerő oklevelet, valamint az ezzel járó ötvenezer forint pénzjutalmat Szalai Annamária (ORTT) adta át ? tudta meg Török Judit. A fotók Gebauer Hanga felvételei.

Díjazottak: 2009. december ? Szőnyi Szilárd: Ép lélek (Heti Válasz), 2010. január ? Filius Ágnes: Női foglalkoztatás ? bölcsőde és óvoda közt félúton (HR Portál), február ? Simon Erzsébet: Válságban a család (Vas Népe), március ? Farkas Erika, Keresztes Ilona, Varga Júlia: Smink nélkül ? március 20-i adás (MR1, Kossuth Rádió), április ? Barna Dóra, Kocsis Éva: Szabad Gondolat ? április 25-i adás (Lánchíd Rádió), május ? Warholik Zoltán: Reggeli Gondolatok ? A házasság ünnepe (tv2).

A díjra olyan írott vagy elektronikus sajtóban megjelent, illetve rádióban, tévében elhangzott munkákat lehet nevezni, amelyek a gyermekvállalás szépségét, a család védőszerepét, a többgenerációs együttélésben rejlő lehetőségeket mutatják be, vagy ezek minél teljesebb megéléséhez, és a felmerülő nehézségek, problémák megoldásához nyújtanak segítséget.

A zsűri a díjat havi rendszerességgel ítéli oda az arra érdemes szerzőnek. A mostani díjazott munkákkal együtt már 32 díjazottja van a Családbarát Médiáért-díjnak. A díjátadó ünnepség után a Hegyvidéki Klubok Vénusz Kör rendezvényé keretében Szalai Annamária médiaszakemberrel beszélgetett Földesi Margit és Berkecz Mária.

Szóljon hozzá!