ZETApress

hírportál

Szülinapi Zwack-teremavatás

Húsz éve viseli a legendás italgyártó cég nevét az élvonalbeli Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola. Tegnap ünnepséget tartott az idén 70. szülinapját is ünneplő BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola.

Az apropó a névadás 20. évfordulója, melynek alkalmából két új tantermet is átadtak a Zwack Unicum Nyrt. támogatásával – tudatták sajtósaik. Fotóink Piller György felvételei.

A Zwack iskola máig meghatározó szerepet tölt be a vendéglátás, a turizmus és a kereskedelem ágazatai tekintetében: mindig is a kiváló szakemberek oktatási intézményeként tartották számon. A szakképző iskola 2004-ben, 50. szülinapját ünnepelve vette fel a Zwack nevet, mely évszázadok óta a hagyomány, a magas minőség és az innováció fogalmával fonódik össze.

Idén februárban a neves iskola és a nagy múltú italgyártó immár 20 éves összekapcsolódását ünnepelte. A február 29-ai esemény keretében visszaemlékezést tartottak az intézmény 70 éves fennállása kapcsán, ezt követte Zwack József szobrának koszorúzása, valamint két új számítástechnikai tantermet avattak fel, amelyek Zwack János és Zwack Péter nevét viselik. Mindez tiszteletadás a legendás Zwack-történelem ikonikus szereplői: János, az Unicumot készítő Zwack gyár harmadik, egykori tulajdonosa, valamint Péter előtt, aki a Zwack Unicum Nyrt. későbbi elnökeként és üzletemberként, politikusként is ismert személyiség volt.

– Sokat jelent számunkra ez a két évtizedes kapcsolódás. Büszkék vagyunk rá, hogy az ország egyik legkiválóbb kereskedelmi és vendéglátóipari szakképző iskolájával most már többszörösen is összefüggésbe kerültünk a névadáson és a közös szemléletmódon, a hosszú távra szóló értékteremtésen keresztül. Ahogy a Zwack családban, úgy a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola esetében is generációkon átívelő a magas szintű mesterségbeli tudás és annak megosztása. Örömmel tölt el minket, amikor azt halljuk, hogy az iskolára, mint Zwack-sulira hivatkoznak – mondja Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, aki maga is jelen volt az évfordulós átadáson.

A nagyszabású eseménnyel és a Zwack jóvoltából a két új tanterem létesítésével, az iskola infrastrukturális fejlődésének egy újabb fontos fejezete is megnyílt február végén. Eke Ibolya az évforduló és az avatás kapcsán elmondta: Idén 70 éve, hogy olyan minőségi képzést biztosítunk a szakma iránt elkötelezett fiatalok számára, amely egyúttal a Zwack név által fémjelzett értékekkel is összhangban áll. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a két új tanterem méltó emléket állít Zwack Jánosnak és fiának, Péternek, aki mindig elismerően nyilatkozott iskolánk értékeiről, eredményeiről – tette hozzá a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

A Zwack Unicum Nyrt.

Az Nyrt. jelenleg Magyarország vezető italgyártó és forgalmazó cége. A Zwack története szorosan összefonódik ikonikus és egyben legrégebb márkájával, az Unicummal, amely 1790-ből származó titkos családi recept alapján készül, negyvennél is több gyógynövény felhasználásával. A hatodik generációt képviselő Zwack Sándor és Zwack Izabella vezetik a céget, a vállalat és a márka fő értékei – a hagyomány, innováció, eredetiség, minőség és szakmaiság – mentén.

A Zwack termékportfólióját, a legendás recept alapján készült Unicum mellett, az innováció jegyében Unicum Szilvával, a tölgyfahordóban készült, kávé kivonatot tartalmazó Unicum Baristával és a szuperprémium kategóriába tartozó Unicum Riservával bővítették. Emellett a cég számos magyar márka – többek között a St. Hubertus, Fütyülős, Kalinka, Zwack Sándor Nemes Pálinka és a Vilmos – előállítója, és olyan nemzetközi italok forgalmazója, mint a Johnnie Walker, a Baileys, a Captain Morgan vagy a Smirnoff.

Szóljon hozzá!