ZETApress

hírportál

Karácsonyi Óriás Zokni

A Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi-termében délelőtt megtudtuk, hogyan lehet részt venni a Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtésben és milyen módon segíthetik a közösségek a rászorulókat az adventi karácsonyi időszakban. Fotóink Lantai József felvételei.

A sajtótájékoztatót Hammerstein Judit, az MNM megbízott főigazgatója; dr. Mikecz Péter, a Magyar Posta marketingkommunikációs főigazgatója és Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete igazgatója tartotta Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a József Attila Színház igazgatója moderálásával.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete december 08-a péntek és 21-e csütörtök között két héten át Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtés címmel jótékonysági akciót szervez a Múzeumkertben és a társult budapesti iskolákban. A gyűjtés célja, hogy segítsen enyhíteni azoknak a terhein, akiknek az ünnepi időszakban különösen nagy szükségük van a támogatásra. A kezdeményezéshez gyűjtőpontként is lehet csatlakozni. Az adományok, tartós élelmiszerek és a játékok elszállításában a Magyar Posta segédkezik.

Az Óriás Zokniba elsősorban használt, de még jó állapotú játékokat, valamint édességet, tartós élelmiszert és tisztálkodószereket várnak minden hétköznap 12-től 18 óráig, hétvégén 10-től 19 óráig a Múzeumkerti konténerben. A Múzeum körút 14-16. mellett minden nap két további helyszínen, külső kerületekben is lehetőség lesz az adományok leadására. A gyűjtőpontokról idekattintva tájékozódhatunk.

A beérkező adományokból összeállított csomagokat a karitatív szervezet területi szervezeteinek közreműködésével juttatják el a segítségre szoruló budapesti nagycsaládosoknak, egyedülállóknak, időseknek és szociális intézmények lakóinak. A Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtést a Magyar Vöröskereszt munkatársai mellett közel 200 önkéntes segíti. Kiemelt támogató partnerek a Magyar Nemzeti Múzeum, a VMLY&R kreatív ügynökség és a Magyar Posta.

Szóljon hozzá!