ZETApress

hírportál

Cipősdoboz a Mikulástrolin

Az ünnepi öltözetbe bújt Mikulástrolin idén is leadhatjuk a cipősdobozba csomagolt ajándékokat – tudtuk meg a 16 órai sajtótájékoztatón. A Mikulástroli idén is a Városháza Parkból indult el fővárosi ajándékgyűjtő útjára. Fotónk BKK / Nyírő Simon felvétele.

Az immáron 9. alkalommal ünnepi díszbe öltöztetett járművön mától december 18-án hétfőig a Mikulás és segítője várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK és a BKV Zrt. idén is eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82-es trolibusz vonalán lehet utazni, azt követően január 7-én vasárnapig fénytroliként közlekedik.

Karácsony Gergely főpolgármester és dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója indította útjára a Mikulástrolit ma délután a Városháza Parkból, a Cipősdoboz vár mellől. A 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82-es trolibusz vonalán bárki találkozhat a Mikulással. A BKK ügyfelei december 18-án hétfőig nemcsak együtt utazhatnak vele, hanem leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 20. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót. A Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatják el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeiben örvendeztetik meg a gyerekeket. A kezdeményezésről idekattintva számos hasznos információ olvasható.

A cipősdobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:
Keleti pályaudvari ügyfélközpont VIII. Baross téri metróállomás, aluljáró szint
Kelenföldi ügyfélközpont XI. Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint
Széll Kálmán téri ügyfélközpont II. Széll Kálmán téri metróállomás
Szentlélek téri ügyfélközpont III. Szentlélek téri HÉV-állomás

Az ünnepi külső mellett a Mikulástrolin dekoratív utastér fogadja a BKK ügyfeleit, ahol a Mikulás és a Manó személyesen veszi át a gyerekeknek szánt adományokat. A troli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a járat elérését.

A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről idekattintva, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni. Az ünnepi dekorációval felszerelt csuklós trolibusz december 19-én keddtől január 7-én vasárnapig tovább közlekedik az említett trolivonalakon. A Mikulástroli mellett egy szóló típusú fénytroli is közlekedik a városban, menetrendje szintén a fenti linkeken megtalálható.

Szóljon hozzá!