ZETApress

hírportál

A PTE MIK sikere

Hatalmas nemzetközi sikert ért el a PTE MIK kiberbiztonsági csapata – tudatták sajtósaik. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar csapata PTEnigma néven egyedüli magyar csapatként képviselte hazánkat a Cisco CyberCUP kiberbiztonsági versenyen, nem is akárhogyan!

Az első körben a 447 nevezett európai csapatból bekerültek a 16-os döntőbe, majd a tegnapi online rendezett fináléban a rendkívül előkelő 2. helyezést szerezték meg, egyedül az olasz Bari Egyetem (Universitá Degli Studi Di Bari Aldo Moro) csapata tudta megelőzni a pécsieket, ők is csupán minimális előnnyel. A PTEnigma csapat tagjai: Nagy Katinka, Mohammad Elayan, Oláh Levente és Tolnai Máté, valamennyien mérnök-informatikus hallgatók. Felkészítő oktatójuk: Gyurák Gábor.

Gyurák Gábor oktató a döntőt követően elmondta: A kiberbiztonsági és hálózatos területen ez egy nemzetközi szinten is jegyzett és elismert verseny, ezért azt gondolom, ennek a hírértéke messze túlmutat a kar, a PTE és Magyarország kapuin. A tegnapi eredmények kapcsán máris számos megkeresés érkezett hozzám más egyetemekről, belföldről és külföldről egyaránt. Például az 1. helyezést elérő olasz Bari Egyetem is szívesen kooperálna csapatunkkal, náluk is van Computer Science szak, illetve élénk az érdeklődés egy spanyol egyetem részről is, Barcelonából – mondta el a csapatot felkészítő oktató.

Medvegy Gabriella professzor asszony hozzátette: Nagyon büszkék vagyunk a résztvevő hallgatóinkra és oktatóinkra, hihetetlen ez a nagyszerű eredmény! Azt gondolom, ez a legjobb visszajelzés számunkra, hogy az oktatásunk színvonala nemcsak eléri a nemzetközi felsőoktatás elitjét, de számos tekintetben még meg is előzi azt – húzta alá a PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánja.

Szóljon hozzá!