ZETApress

hírportál

Miklós atya intelmei

Novemberi továbbképzését tartotta ma délután a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség a Rózsák terei plébánián. A nyitó szentmisén az öt újonnan végzett beteglátogató átvette a tanúsítványt a szomszédos templomban, mellyel befogadást nyertek a beteglátogatók közösségébe.

Jómagam 2014 elején kezdtem a szolgálatot, 25-en végeztünk március végén. Akkor még Budán, az Országos Onkológiai Intézetben, a Kórházlelkészség telephelyén és kápolnájában kezdtük el a felkészülést február elején és két hónappal később kaptunk beosztást a harmincnál is több fővárosi vagy környéki gyógyintézet valamelyikébe. Heti 1-1 alkalommal kell meglátogatnunk a bennfekvő betegeket.

2020-ban a Covid-19 miatti látogatási tilalom minket is érintett. A havi továbbképzések is elmaradtak, s az tavalyi újra indulás után Buda helyett Pesten, Erzsébetvárosban folytatódtak. Januártól májusig, majd a 3 hónapos nyári szünet után szeptembertől decemberig havi 1-1 szombat délután zajlanak.

Szeptember végén előadást hallgattunk Nehéz helyzetek és ami mögötte van – a beteglátogatás alapjai témában, október végén pedig kiscsoportokban beszélgettünk a szeptemberi találkozón felvetett problémákról. Ma délután dr. Papp Miklós görögkatolikus morálteológus: A segítő sebei és a gyógyulás című 2018. szeptember 29-ei egri székesegyházi előadását néztük végig az egri Szent István Televízió felvételén, melyet az ottani Caritas tagjainak mondott el akkor. Íme:

A december 16-ai évzáró foglalkozáson karácsonyi áhitattal készülünk Krisztus urunk eljövetelére. A szerény agapén egymást is megajándékozzuk és a Kórházlelkészségtől is kapunk valamit. 2024. évi megbízólevelünket a január végi évnyitón vehetjük át, melynek feltétele, hogy az idei évben legalább két továbbképzésen részt vettünk!

Szóljon hozzá!