ZETApress

hírportál

Dresszkód a Gerbeaud-ban

Az Iparművészeti Múzeum és a Gerbeaud Kávéház együttműködése új állomáshoz érkezett: a múzeum gyűjteményében tovább gyarapodik a Gerbeaud-hoz köthető műtárgyak száma és erre kivételes alkalommal a kora délutáni sajtótájékoztatón került sor. Fotóink Lantai József fényképei.

A kávéház 165. évfordulójára a Gerbeaud cukrászata egy különleges ízvilágú új édességgel, a töltött macskanyelvvel jelentkezett, melynek teljes csomagolását gyűjteményébe emeli az Iparművészeti Múzeum, megőrizve a jubileumi desszert dobozát az utókornak. A kávéházban jelenleg is megtekinthető a múzeum Gerbeaud-gyűjteményének keresztmetszete, ennek vitrinében helyezték el a töltött macskanyelv csomagolását.

A sajtóeseményen Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója és Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója beszámolt az együttműködés részleteiről, majd Lovay Zsuzsanna művészettörténész ismertette a múzeum gyűjteményében megtalálható további Gerbeaud-ereklyéket. Ezután bemutatták a Dresszkód: szecesszió című nagy sikerű kiállításuk frissen megjelent katalógusát, melyet Csepregi Noémi kurátor szerkesztett.

Szóljon hozzá!