ZETApress

hírportál

Jótékony atléták

Jótékonysági célra hasznosítják az atlétikai vb-n megmaradt ásványvizet és dekorációkat. 44 ezer palack vizet és több kilométernyi dekorációs hálót ajánlanak fel jótékony célra az atlétikai világbajnokság szervezői – tudatta Rápolthy Edit PR-menedzser.

Az adományból rászorulók és állatmenhelyek részesülnek. Jótékonysági célra fordítják az ajándéktárgyakból befolyt összeg egy részét, a vb egyik szponzora pedig gyűjtést szervezett a siketek és nagyothallók (SINOSZ) számára.

Jótékony célra ajánlja fel a budapesti atlétikai világbajnokság után a szervezőbizottság azt a megmaradt vízkészletet, amelyet a szokatlanul nagy hőség miatt szerzett be biztonsági tartalékként a nézők számára. 44 ezer palack víz jut el a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz, többek között a magyar-ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez.

Adományként hasznosítja a szervezőbizottság a vb ideje alatt a Nemzeti Atlétikai Központot és az utcai versenyszámok helyszíneit díszítő dekorációs hálókat is. A szervezők több kilométernyi anyagot ajánlanak fel állatmenhelyeknek, az adományok elsőként fehérgyarmati és budaörsi menhelyekhez érkeznek. A dekorációs hálók új helyükön többek között a gondozott állatok kenneljeit elválasztó takarásul szolgálnak majd.

A most gazdára talált hálók csak egy részét jelentik az atlétikai vb versenyein használt mennyiségnek. A szervezők ezúton szeretnék felhívni azoknak a jótékonysági szervezeteknek a figyelmét, amelyeknek segítség lehet hasonló adomány, hogy jelentkezzenek az info@wabudapest23.hu emailcímen.

Jelentős összeget, több mint tízmillió forintot ajánlott fel a szervezőbizottság és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) kereskedelmi partnere az ajándéktárgyakból befolyt összegből, amely az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jut el a rászorulókhoz. 7400 eurót, azaz közel hárommillió forintot gyűjtött össze az atlétikai világbajnokság egyik hivatalos szponzora a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége számára.

Szóljon hozzá!