ZETApress

hírportál

Tájékoztató a KREA iskolában

Ma délután 3 órától a KREA Kortárs Művészeti Iskola tájékoztató előadást tart, ahol a meglévő szakok mellett az újonnan induló mesterkurzusokról is bővebb információt kaphatnak az érdeklődők. A 2010/2011-es tanévben induló és a meglévő szakokról lehet bővebb információt megtudni előbb egy általános tájékoztató keretében, majd a szakvezetők külön-külön is válaszolnak a kérdésekre.

A KREA Kortárs Művészeti iskola ősztől több új, hiánypótló mesterkurzust indít, melyek legfontosabb célja, hogy a magyar művészeti állami MA képzések mellett olyan alternatívákat kínáljon, ahol a képzés középpontjában a magas művészeti és vizuális műveltség oktatása és a gyakorlat centrikus szakemberképzés áll. A piac megköveteli, hogy az adott szakterülettel foglalkozók elméleti tudása és informáltsága magas színvonalon legyen, gyakorlati tudásuk révén pedig megfeleljenek a hazai és nemzetközi szakterületi kihívásoknak.

Művészetkommunikáció és menedzsment mesterkurzus

A képzés elsősorban a BA diplomával rendelkezők számára kíván használható alternatívát nyújtani, akik kikerülve immár a gyakorlatban is használható koncentrált tudásra tehetnek szert több, ma hiányszakmának számító területen. A szakon végzett hallgatók a szakspecifikációinak és a témaközpontú /design építészet, divat, képzőművészet/ mesterkurzusoknak köszönthetően nagy eséllyel tudnak majd elhelyezkedni a szakképzettségnek megfelelő munkakörökbe, amilyen például művészeti műsorszerkesztő, művészeti újságíró és/vagy kritikus, szak-kommunikátor, valamint a különböző audiovizuális, elektronikus és papír alapú művészeti sajtóorgánumok szerkesztői vagy főszerkesztői posztjai. Bővebb információ honlapjukon olvasható.

Webdesign és Újmédia alapszak és mesterkurzus

A KREA ezen a területen az első olyan képzést nyújtja, amely a 6 féléves alapképzést 2 féléves mesterkurzussal egészíti ki. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező tanári kar biztosítja, a hallgatók kimagasló képzettségét, amivel nemzetközileg is elismert professzionális szakemberekké válhatnak. A szakvezető Németh Ádám webdesigner, aki Walt Disney Internet Group vezető tervezője, majd 2008 novemberétől, a bostoni központú LogMeIn Ltd. vezető tervezője lett. Bővebb információk itt megtalálhatók.

A KREA meglévő és újonnan induló szakjai: Enteriőrtervezés, Lakberendezés, Tervezőgrafika, Tervezőoperátor, Divattervezés, Stylist, Fotó, Smink, Képzőművészet, Művészeti újságírás, Webdesign és Új Média, Hair-stylist. Tájékoztató előadás ma délután 15 órakor a KREA Kortárs Művészeti Iskolában: Budapest V. Október 6. utca 18. félemelet.

Szóljon hozzá!