ZETApress

hírportál

Kezdőrúgó lesz Bodrogi

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Fradi és a Nemzeti Színház délelőtt az Üllői úton, melynek első lépéseként Bodrogi Gyula színművész, a Nemzet Színésze végzi el a kezdőrúgást július 19-én szerdán 18 órakor a Groupama Arénában, a feröeri KÍ Klaksvík elleni BL-selejtező visszavágóján.

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke a közös sajtótájékoztatón kiemelte: a sport a kultúra része, és mindkettő olyan értékekkel bír, amelyek minden időben meghatározóak a társadalom számára. A színház és a labdarúgó-mérkőzés is közösségi élményt nyújt a nézőknek, erőt és büszkeséget ad nekik, valamint a nemzeti identitást is formálja – fűzte hozzá a zöld-fehérek első embere. Az ország jövője szempontjából kiemelten fontosnak tartják, hogy az értékek megőrzése mind a színház világában, mind a sportban egyre hangsúlyosabban legyen jelen. Ez az együttműködés fontos lépés, hogy megvalósítsuk közös céljainkat! – jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselője.

Vidnyánszky Attila, a színház vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a művészet és a sport is ünnepi alkalmakat teremt az emberek életében. A színház hősöket ábrázol, a focipályán pedig olyan hősök születnek, akikkel szintén lehet azonosulni. A ferencvárosi teátrum vezetője – aki kárpátaljai magyarként annak idején néhány hónapot a Dinamo Kijev akadémiáján is eltöltött -, emlékeztetett rá: az Egri csillagokban Dobó kapitány harcra hívja, buzdítja katonáit és hasonlót él meg a néző, amikor a mérkőzések előtt látja a Fradi játékosait összekapaszkodni. Szerinte mindkét világ arról szól, hogy büszkévé tegye az embertt magyarságára. A Nemzeti Színház és a Fradi is segít abban, hogy minél több jó kedélyt sugárzó embert láthassunk, és érezzük az összetartozásunkat, sorsközösségünket – fogalmazott.

A BL-selejtező kezdőrúgására készülő Bodrogi Gyula bevallotta, hogy 12 éves kora óta, vagyis 77 éve a Fradi és a magyar válogatott nagy szurkolója. Annak idején a Teleki téren együtt focizott Kocsis Sándorral, aki később a példaképe lett, ő maga pedig a MATEOSZ játékosaként együtt edzhetett Grosics Gyulával, az Aranycsapat kapusával. Nagyon büszke, hogy két hét múlva kezdőrúgó lehet a BL-meccsen és már nagyon készül a visszavágóra.

A megállapodás alapján a Nemzeti Színház többek között kulturális programokkal jelenik meg a Fradi rendezvényein, így például augusztus végén, a klub népligeti bázisán megrendezendő családi napon. A teátrum a Fradi-szurkolóknak és a Fradi-játékosoknak is betekintést nyújt a színház kulisszái mögé és elősegíti elköteleződésüket a színházi kultúra iránt. A Fradi a hazai mérkőzések tematikus napjain lehetőséget biztosít a teátrumnak az előadásaik népszerűsítésére. A megállapodás aláírása után a klub névre szóló Fradi-mezzel ajándékozta meg Vidnyánszky Attilát, Bodrogi Gyulát és Rátóti Zoltánt, a színház stratégiai igazgatóját.

Szóljon hozzá!