ZETApress

hírportál

Krisztus a jövőnk

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának Sajtóosztálya örömmel tudatja, hogy Camino – Krisztus a jövőnk címmel megszületett a pápalátogatás hivatalos dala.

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musical-dalát, a Camino-t, a Pápalátogatás eseményére Dolhai Attila, Szűcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Vizy Márton dolgozta fel új, szimfonikus zenei köntösben. A dal, amely a kitartásról és a sötétség felett aratott győzelemről szól, olyan történelmi pillanatban csendül fel, amikor Ferenc pápa minden jóakaratú embert a béke előmozdítására szólított fel. Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a magyar alkotók és sztárok e dallal.

A Camino című dal a Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik húzódala, amely a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác veszélyes zarándokútját ábrázolja. Szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben. A dal bemutatója április 29-én szombaton lesz, a Papp László Sportarénában, Ferenc pápa megérkezése előtt. Fellépnek: Dolhai Attila, Szandi, Nagy Bogi, Szőcs Reni, Dánielfy Gergő és dal zeneszerzője Vizy Márton, a Forráspont Band, valamint a 4 Akkord Show Kórus tagjai.

Ignác, a lelkek lovagja című musical

A Covid időszakban, 2021-ben a miskolci Jezsu Gimnázium nagyot álmodott. A jezsuita rend megalapítójának, Loyolai Szent Ignác életének musical formában akartak emléket állítani. Az Én, József Attila című musical (Madách Színház) szerzőpárosát, Vizy Mártont és Tóth Dávid Ágostont bízták meg a kétfelvonásos egész estés musical megalkotásával. A darab színrevitelében több mint 120 diák volt a színpadon, 59 főbb szereplő mellett 90 tagú kórus is énekelt. A miskolci iskolások kétszer, telt-házzal hódították meg Magyarország legnagyobb teátrumát, az Erkel színházat, 2022 nyarán.

Szóljon hozzá!