ZETApress

hírportál

Ünnepelt a 30 éves ESSCA

Az ESSCA Budapest, a Financial Times rangsorán is előkelő helyen szereplő, elismert üzleti képzést nyújtó és a legtöbb nemzetközi akkreditációval rendelkező francia felsőoktatási intézmény idén ünnepli 30 éves fennállását, ezért kétnapos rendezvénysorozatot szervezett. Második napi fotóink Lantai József felvételei.

A ferencvárosi Czuczor utca 6. V. emeletére 2018-ban költöztek, október 06-ai bemutatkozásukról idekattintva olvashatunk. Terdik Adrienne és dr. Deli-Gray Zsuzsa igazgatónők köszöntői után Vadai Mónika (Mother and Child) irányításával relaxációs jógagyakorlatokat végezhettünk. A Marionnaud parfüméria professzionális smink- és termékbemutatója után a hölgyek kipróbálhatták a látottakat.

Mivel az eseményen az International Women’s Club tagjai is részt vettek, a program magyar és angol nyelven folyt. Papp Erzsébet a kiemelkedő nemzeti értéket képviselő pálházai ZEMA Magyar Porcelán és Ékszerház tulajdonosa exkluzív ékszer- és divatbemutató show-t rögtönzött csapatával.

Böbét a Bláthy Ottó utcai ZEMA-bolt 2017. november 29-ei megnyitóján ismertem meg, melyről idekattintva olvashatunk. Elmondta, hogy a ZEMA egy mozaikszó, mely a tulajdonosok gyermekeinek kezdőbetűiből (Zsófi, Eszter, Máté és Apa-Anya) tevődik össze. Később is gyakran találkoztunk, hiszen 6. éve készíti a januári Sportcsillagok gálájára a győztesek porcelán trófeáit. Szívesen készítene hasonlót az idén augusztus 19-27-ei budapesti Atlétikai vb-re, de eddig sajnos nem kapott felkérést.

Addig sem unatkoznak, a Vajdahunyad vári porcelán ékszerbemutatójukra készülnek. A 2018. május 17-ei gálaestjükről idekattintva olvashatunk. A tombolán több ékszert és az azokat bemutató képeskönyvet is kisorsolt a szerencsés résztvevők között.

A tombolán jómagam a Kamaranka Hyson teakülönlegességeiből nyertem meg egy válogatást, melyeket a sorsolás előtt meg is kóstolhattunk. Vendéglátónk és kommunikációs partnere, a Presston PR is felajánlott és kisorsolt egy-egy ajándékcsomagot az állófogadás előtt.

Az ESSCA már 30 éve van Magyarországon!

Az ESSCA budapesti kampusza exkluzív eseményekkel indította a fennállásának 30. évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot. A világ egyik legjobb üzleti iskolájaként nyilvántartott ESSCA kétnapos exkluzív eseménnyel indította a budapesti fennállásának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot. A Financial Times menedzsment képzési világranglistáján előkelő helyet elfoglaló felsőoktatási intézmény Magyarországra akkreditált nagykövetek számára tartott rangos nemzetközi estet, majd az International Women?s Clubbal (IWC) együttműködve szervezett életmód napot az iskola kampuszán. Az eseménysorozat szorosan kapcsolódik az egyetem által képviselt értékekhez: a kulturális sokszínűséghez, a vibráló diákélethez, a fenntarthatósághoz és az egészséges életmód szem előtt tartásához.

A Triple Crown minősítés csak a szakma csúcsának jár. Az ESSCA intézményét és képzéseit a világ három legrangosabb akkreditáló szervezete, az amerikai AACSB, a brit AMBA és az európai EQUIS is akkreditálta. Az egész világon alig több mint 110 olyan üzleti iskola létezik, amely mind a három testülettől megkapta az elismerést, tehát, amely elnyerte a Triple Crown besorolást. A 114 éves múltra visszatekintő ESSCA két fontos eseménnyel kezdte el a budapesti kampusz 30. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi eseménysorozatát. 40 ország nagykövete ünnepelte együtt az ESSCA Budapest kerek évfordulóját.

Peter Kraft, egykori perui nagykövet és az ESSCA professzora Andrássy úti galériájában fogadta a vendégeket dr. Deli-Gray Zsuzsával, az ESSCA magyarországi kampuszának igazgatójával együtt. – Megtisztelő, hogy a Magyarországra akkreditált nagykövetekkel kezdhettük el iskolánk fennállásának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségsorozatunkat. Mivel diákjaink a világ számos pontjáról, mintegy negyven különböző országból érkeznek hozzánk, fontosnak tartom, hogy az érintett országok nagykövetei is ismerjék iskolánkat és a nálunk folyó, oktatással, kutatással és diákélettel kapcsolatos tevékenységeket – nyilatkozta dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA Budapest igazgatónője.

A Magyarországra akkreditált nagykövetek a Kraft Galéria tárlatán keresztül bepillantást nyerhettek a nagybányai impresszionista iskola alkotóinak világába, valamint – Bugár-Mészáros Károly tolmácsolásában – az Andrássy út építészetének történetébe. – Ebben az évben ünneplem munkába állásom 50. évfordulóját. A legfontosabb küldetés számomra, hogy az ESSCA hallgatóival megosszam szakmai és élettapasztalatomat, annak érdekében, hogy ők ne kövessék el azokat a hibákat, melyeket én egykor megtettem. Remélem, tanulhatnak a jó döntéseimből is. Nagy megtiszteltetés számomra az ESSCÁ-n tanítani a kiváló vezetők, professzorok és hallgatók társaságában – mondta Peter Kraft egykori perui nagykövet és az ESSCA professzora.

Az eseménysorozat nappali folytatásában a fentebb bemutatott egészséges és értékközpontú életmód került fókuszba. Relaxációs jóga, professzionális Marionnaud-sminkbemutató, valamint a Kiemelkedő Nemzeti Érték szintű ZEMA Magyar Porcelán és Ékszerház szervezésében megvalósuló, exkluzív ékszer- és divatbemutató is szerepelt a kifinomult programpalettán.  A magyar és angol nyelven zajló rendezvényen – az ESSCA hallgatói és a sajtó képviselői mellett – az International Women’s Club tagjai is részt vettek.

Az International Women?s Club az egyetlen bejegyzett Budapesten működő nemzetközi női klub, melyet 1981-ben alapítottak. A szervezet meghatározó szerepet tölt be a fővárosban a kultúrák közötti kommunikáció segítésében, a közösségi aktivitások koordinálásában és a jótékonysági programok kivitelezésében. Ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a tagok megismerjék az ESSCA budapesti kampuszán folyó oktatást, az egyetem történetét és kapcsolatot építsenek a hasonló érdeklődési körű emberekkel és szervezetekkel. Nagy megtiszteltetés az International Women’s Club számára, hogy az iskola magyarországi fennállásának 30. évfordulójára szervezett programsorozat részese lehet. Ez az alkalom lehetőség a hölgyeknek az egyetem megismerésére – hangsúlyozta Snezana Jerinkic, az IWC elnökasszonya.

Az üzleti oktatás triplán koronázott iskolája, amellett, hogy alapértéknek tekinti, hogy hallgatóiból korrekt, tisztességes módszereket alkalmazó menedzserek váljanak, a diákok karrierindítását is kiemelt feladatának tartja. Az ESSCA hallgatóinak körében magas azoknak a diákoknak az aránya, akik gyakorlati helyükön kezdik el a pályájukat, valamint közel 80%-uk már a végzésük előtt munkaszerződést ír alá, ami optimizmusra ad okot a fiatalok munkaerőpiaci kilátásait tekintve.

Az ESSCA-ról röviden

Az intézményt a franciaországi Angers-ban alapították 1909-ben. Az ESSCA budapesti kampusza 1993-ban létesült, és évente 750 diákot fogad 30 különböző országból. Az egyetem 1977 óta Conférence des Grandes Écoles tagja. Magyarországon egyedülálló módon EQUIS, AACSB és AMBA akkreditációval, azaz Triple Crown minősítéssel is rendelkezik. A Financial Times a világ legjobb üzleti iskolái között tartja számon az intézményt. A budapesti kampusznak köszönhetően vibráló diákélet költözött a belváros szívébe – egy intézmény, amely egyszerre képviseli a nemzetközi sokszínűséget, a tiszta értékrendet és a fenntarthatóságot, emellett – a szellemi fejlődésen túl – hallgatóinak fizikai jóllétére is figyelmet fordít. A többszörös nemzetközi akkreditációval rendelkező egyetem 2022 szeptembere óta Budapesten is indít alapképzést, angol nyelven, ahová magyar diákok jelentkezését is várják.

Szóljon hozzá!