ZETApress

hírportál

Zenére komponált ékszerek

Sztárokkal debütált a magyar ékszermárka legújabb kollekciója. Egyedi tervezésű, eklektikus darabokból, hungarikumokból és sztárvendégekből az idén sem volt hiány a ZEMA ékszermárka bemutatóján, amely mesébe illő környezetben, a Vajdahunyad várában került tegnap este megrendezésre. Fotóink Burger Zsolt felvételei.

Keresztes Ildikó, Kovács Katalin, Tallós Rita, Laky Zsuzsi és Vincze Lilla is a kifutó sztárjai voltak a híres magyar brand eseménydús rendezvényén. Az Identitás & Image címet viselő est folyamán a népszerű ékszermárka saját tervezésű és kivitelezésű kollekcióinak legújabb darabjaival ismerkedhetett meg a közönség, amelyeknek sajátos célja származásunk, múltunk értékeinek megőrzése és tovább adása a jelenkor generációjának.

? Az első szó, ami a mai bemutató kapcsán uralkodóvá vált gondolataimban, az érték. E köré az egyszerű, velős, mégis sokat jelentő szó köré épül a mai eseményünk. Értéket teremteni nagy feladat, ahogyan megőrizni is. A legnagyobb kihívás pedig a kettőt ötvözni: értéket teremteni és őrizni egyszerre ? nyitotta meg beszédével az estét Szijjártó-Nagy Szilvia, az est fővédnöke.

Az ékszerház koncepciója a tradíció iránti elkötelezettség mellett a művészetre és a kultúrára is kiterjed, ami a mostani műalkotásokban is megmutatkozott. A 2018-as tavaszi-nyári kollekció sokféle darabot kínál a szolidan nőiestől az egészen impozánsig, így mindenki találhat magának való ékszert a márkánál. A jól ismert klasszikus és tradicionális ékszercsodák megújuló darabjai mellett, két teljesen új kollekcióval az ŐSERŐ, illetve a Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla ihlette Nyári Szimfónia fantázianévre keresztelt zenei gyűjtemény alkotásaival is megismerkedhettünk. ? Mindig is vonzódtam a zenéhez, hiszen művészeti iskolába jártam. Ezért csak idő kérdése volt, hogy mikor jön létre egy olyan összeállítás, amely nagy magyar zeneművészek segítségével az utókor számára is képet alkothat a korabeli Európa zenei életéről és társadalmi hátteréről ? tudhattuk meg Papp Erzsébettől, a márka designerétől és kreatív igazgatójától.

A bemutatott ékszereket Csisztu Zsuzsa, a ZEMA nagykövete és bemutatóinak állandó háziasszonya konferálta fel. ? Úgy látom, hogy egy nagyon válogatott közönséget, a műfajt értékelő és szerető vendégkört sikerült elérnünk és meghívnunk erre az eseményre, és ezzel egy magasabb osztályba léptünk a ZEMA presztízsét tekintve, ahova szerintem a márka mindig is tartozott ? nyilatkozta Csisztu Zsuzsa, aki maga is nagy ZEMA rajongó. Elmondása szerint az egyedi technikával készített ékszereket különleges alkalmakkor is viseli, hiszen ezek stílust teremtenek és eleganciát sugároznak.

Művészet inspirálta kollekciók

A témájukban sokszínű, változatos díszítő motívumokkal ellátott klasszikus kollekció ízléses darabjait, gyönyörű modelleken tekinthették meg a jelenlévők. A különleges ékszer-költeményeket apró jelek, utalások, néhol határozott motívumok tették még jellegzetesebbé. A kultúra és a hagyományok fenntartásának pártfogójaként a népi motívumok sem hiányozhattak a márka bemutatójáról. A tradicionális kollekció színesedő termékpalettájának legújabb darabjai között székely írásos, palóc, illetve sárközi ornamentumokkal találkozhattunk.

Bemutatkoznak a ZEMA kifutó sztárjai

A magyar értékeket oltalmazó brand eseményén hagyományszerűen hazai hírességek is tiszteletüket tették, életre keltve az ékszer-kollekciók tulajdonságait. A sort Tallós Rita nyitotta, majd Vincze Lilla nyűgözte le egyedi stílusával a közönséget a kitűnően rászabott összeállításban. Kovács Katalin méltóságteljesen mutatta be az egyedi formatervezésű darabokat, amelyek tökéletes összhangban álltak gyönyörű kajak királynőnk személyiségével. A természetes szépségű Laky Zsuzsi kecses eleganciával lépett kifutóra, míg Keresztes Ildikó, a fekete és arany színek domináns párosával érte el a kettős hatást: szolidan nőies, és emellett könnyed, laza volt egyszerre. A bemutató további különlegessége volt, hogy olyan népszerű műsorvezetők is a modellek bőrébe bújtak, mint Koltay Anna, György-Horváth Zsuzsa és Krizsó Szilvia. Nem hiányozhatott a show-ról Győrfi Pál gyönyörű felesége sem: dr. Salgó Adriennek is remekül álltak az értékteremtő művészi alkotások.

NYÁRI SZIMFÓNIA ? allegória az élet zenéjével

A Nyári Szimfónia fantázianevet viselő legújabb kollekció darabjait Wolf Kati csodálatos hangján és személyiségén keresztül még inkább a szívébe zárta a közönség. A nem szokványos, modern darabokat és annak viselőjét a nyár fényűző, élénk színei mellett, aranyba foglalt kották, valamint Kodály Zoltánt, Liszt Ferencet és Bartók Bélát mintázó grafikák tették még különlegesebbé.

A bemutatón a magyar ŐSERŐ is sikert aratott

Az ŐSERŐ fantázia nevet viselő új vonal komplex módon hangsúlyozza a magyarság származását és identitásának erejét. Az ékszereket az ősi elemek színei, a régi korok formavilága, szikrázó jegyek és a kifinomultság jellemzi. ? Származásom, őseim kutatása közben jött az ötlet, az inspiráció, ennek a kollekciónak a megalkotására, így ennek színvilágát ezúttal a négy fő elem ? a négy ősi erő ? a Föld, Tűz, Víz és a Levegő határozzák meg ? mondta el Papp Erzsébet, a kollekció megálmodója. A bemutatott darabok a művészetet és az ékszerkészítést innovatív megközelítésben láttatták, idilli hangulatot teremtve. A kollekció minden egyes darabja azt a művészet iránti szeretetet, tiszteletet és mély hódolatot sugározta, amellyel készült. Tavaly november 29-ei bemutatójukról idekattintva olvashatunk.

A ZEMA Ékszerház

A porcelán és ékszermárka termékeit porcelánkészítő szakemberek és festőművészek készítik, a ZEMA magyarországi manufaktúrájában. A márka sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2014-ben elnyerte a Nemzeti Érték címet, 2017-ben pedig a New York-i Fashion Week-en mutatkozott be. A nemzetközileg is egyre ismertebb magyar márka karácsonyra tervezi következő kollekciójának a bemutatóját. Azonban az ékszerek szerelmesei a ZEMA józsefvárosi, Bláthy Ottó utcai show-roomjában és webáruházában addig is kedvükre szemezgethetnek a különlegesebbnél különlegesebb darabok közül.

Szóljon hozzá!