ZETApress

hírportál

Boldog szülinapot, Albert!

A márciusi szülinapos osztályával közös mozizást kapott ajándékba. Az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest a jubileumi évben minden hónapban ajándékot ad egy lakójának. Tizenkét szülinapi kívánság teljesül a tizenkét hónap alatt, márciusban Albertet ünnepeltük.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand nZrt. a múlt évben pályázatot írt ki, amelyben Budapest lakóitól várta a legizgalmasabb és legkedvesebb szülinapi kívánságaikat. A felhívás így szólt: Szeretnél egy felejthetetlen, ízig-vérig budapesti születésnapi élményt magadnak, egy családtagodnak vagy egy jó ügyet képviselő szervezetnek? Ha igen, akkor ne habozz, jelentkezz most a Budapest Brand felhívására, és ünnepelj együtt a várossal – a városban!

A jelentkezések beérkezési határideje 2022. december 31-e volt, összesen 447 érvényes pályázat érkezett be, közülük a Budapest Brand választotta ki a 12 nyertest. Márciusban Albert, 1. osztályos tanuló kívánsága nyert, aki hetedik szülinapja alkalmából azt kívánta, hogy elvihesse az egész osztályát egy közös mozizásra a nagymúltú budapesti művészmoziba, a Puskinba, hogy együtt nézzék meg a Vili, a veréb című 1989-es mesét, mely egy verébbé változott kisfiú megjavulásának történetét beszéli el. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, ami a kisfilmből is kiderül.

A kisfiunk elsős, ez a generáció az ovis kora nagy részét a pandémia miatt karanténban töltötte. Így jól jönne nekik egy összekovácsoló, emlékezetes esemény! – fűzte a kívánsághoz Albert édesanyja, Bella.

Budapest kerek jubileumot ünnepel ebben az évben. Ezért is gondoltunk munkatársaimmal arra, hogy a Főváros is kedveskedjen az itt élőknek, egy-egy felejthetetlen élménnyel. Nagyon örülök, hogy a 12 szülinapos közül az első ajándékot épp egy kisgyerek kapta, mert így nem csak Albertnek, de egy egész osztálynak okoztunk – bízom benne – felejthetetlen napot! – tette hozzá Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt vezérigazgatója. A Budapest150 emlékév összes programja idekattintva megtalálható!

Szóljon hozzá!