ZETApress

hírportál

Az UniCredit FöldÓrája

Az UniCredit már 16. éve támogatja a Föld óráját: a csoport 35 épületében kapcsolják le a lámpákat. Március 25-én szombaton, helyi idő szerint 20:30-kor az UniCredit a Csoport 12 országának 35 épületében kapcsolja le 60 percre a világítást, mellyel a bank immár 16. éve vesz részt a Föld órájában.

A Természetvédelmi Világalap Föld Órája 2007-es indulása óta ismert a fények lekapcsolása pillanatáról, amelynek során a világ minden tájáról magánszemélyek kapcsolják le a világítást, hogy szimbolikusan támogassák a bolygót, és felhívják a figyelmet a Földet érintő környezeti problémákra. Idén azonban a Föld Órája a fények lekapcsolásán túlmutatóan is foglalkozik a témával. Kapcsolj ki! Adj egy órát a Földnek elnevezéssel a WWF a Föld óráját arra használja fel, hogy felhívja a figyelmet az európai természet fontosságára, és reflektorfénybe helyezze annak megóvását.

Fiona Melrose, az UniCredit csoportstratégiáért és ESG-ért felelős vezetője elmondta: Minden évben részt veszünk a Föld órájában, ami egyértelműen bizonyítja, hogy erőteljesen törekszünk a fenntarthatóság támogatására és az éghajlatváltozás elleni együttes fellépésre. Az ESG-témák továbbra is beágyazódnak minden tevékenységünkbe. Sőt, nemrégiben tettük közzé a 2030-ra vonatkozó Net Zero célkitűzéseinket az első szén-dioxid-intenzív ágazatokban: az olaj- és gáziparban, az energiatermelésben és az autóiparban. Meghatározunk egy csoportszintű ütemtervet is, hogy 2030-ra elérjük a nettó nullát a saját kibocsátásunk tekintetében, kihasználva a helyiségek optimalizálását, az energiahatékonyságot, a megújuló forrásokból származó villamos energiát és a fűtési rendszerek átalakítását.

Az UniCreditnél arra összpontosítunk, hogy egy olyan pozitív és fenntartható átmenetet valósítsunk meg a zöld energiára, amely a lehető legkevesebb kárt okozza a bolygónak és az embereknek. Környezeti lábnyomunk csökkentésén dolgozunk azáltal, hogy villamos energiánkat megújuló forrásokból szerezzük be, javítjuk telephelyeink és adatközpontjaink energiahatékonyságát, fenntarthatóbb mobilitási megoldásokkal támogatjuk munkatársainkat és környezetbarát beszállítóktól vásárolunk. Ezt a megközelítést a csoporton belüli környezetvédelmi irányítási rendszerek bevezetése is támogatja.

Annak kézzelfogható megjelenítése érdekében, hogy az ESG-értékek hogyan épülnek be üzleti tevékenységünkbe és kultúránkba, a vállalat tagja a Felelős banki tevékenység alapelveinek (beleértve a PRB pénzügyi egészségre és befogadásra vonatkozó kötelezettségvállalását), az Ellen MacArthur Alapítvány körforgásos gazdaság iránt elkötelezett hálózatának, valamint a COP15 konferencián Olaszország első bankjaként csatlakoztunk a Fenntartható STEEL-elvekhez és a Pénzügyek a biológiai sokféleségért kötelezettségvállaláshoz. A 2022-es Integrated reportunk részletesen leírja, hogyan kívánunk idővel fenntartható értéket teremteni a közös cél, a közösségek fejlődésének elősegítése érdekében.

A magyar UniCredit Zöld Iroda programjának részeként fiókhálózatának és irodaépületeinek energiafelhasználását folyamatosan csökkenti, többek között világítás- és fűtéskorszerűsítéssel, napelemek felszerelésével és a fényszennyezés csökkentésével. 2022-re az UniCredit Bank szerződött áramának 100 százalékában zöld áramra tért át, és további kezdeményezéseket is folytat annak érdekében, hogy az átvett áram esetében is növelje a zöld áram arányát. A fényszennyezés csökkentése érdekében 2020 augusztusától a székházak tetején található logók világítása rövidített idősávban működik: a nyári időszak alatt csak 20 és 24 óra, míg a téli időszak alatt 17 és 24 óra között.

Az UniCredit páneurópai kereskedelmi bank, amely egyedülálló szolgáltatási kínálattal rendelkezik Olaszországban, Németországban, Közép- és Kelet-Európában. Célunk, hogy a közösségeknek megadjuk a lehetőséget a növekedésre, miközben a legjobbat nyújtjuk minden érdekelt fél számára, és segítünk kibontakoztatni ügyfeleink és munkatársaink képességeit és lehetőségeit Európa-szerte – tudatták sajtósaik.

Szóljon hozzá!