ZETApress

hírportál

Várjuk a Szentatyát!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia örömmel tudatja, hogy elindult Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja, amelyen elérhetők a pápalátogatáshoz kapcsolódó információk.

A három nap egyházi vonatkozású eseményei egy-egy téma köré szerveződnek: ezért találkozik a Szentatya a papság és a szerzetesek képviselőivel a Szent István-bazilikában, az elesettekkel és segítőikkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, a fiatalokkal a Papp László Sportarénában és a tudomány képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A honlapról megismerhetők az egyes helyszínek leírásai – beleértve a Kossuth teret is – és bemutatjuk a programokhoz kapcsolódó egyházi tevékenységeket is.

A látogatás mindegyik napján lesz legalább egy olyan kiemelt esemény, amelyen minden érdeklődő, regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően részt vehet. Kérjük, hogy érkezésének megtervezésekor vegye figyelembe, hogy biztonsági okokból a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe!

Április 28-án pénteken a Szent István-bazilika előtti téren kivetítőn lehet bekapcsolódni a Szentatya és a megszentelt életű személyek találkozójába. A közös várakozás 16 órakor veszi kezdetét.

Április 29-én szombaton az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban az elesettekkel és segítőikkel történő találkozóra a közös ráhangolás 09 órakor kezdődik. Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre való belépést biztonsági átvilágítás előzi meg.

Április 30-án vasárnap a Kossuth Lajos téren megrendezésre kerülő szentmisén külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk hajnaltól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 08:15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítunk kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát.

Szóljon hozzá!