ZETApress

hírportál

Ökumenikus imahét

A másik emberrel találkozva magával Jézussal találkozunk, aki várja válaszunkat – mondta Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét megnyitóján tegnap este a Kálvin téri református templomban.

A bíboros kiemelte: Jézus azt várja, hogy minden ember iránt olyan szeretettel legyünk, amilyennel neki tartozunk. Erdő Péter szerint nagyon szegény annak az embernek az élete, aki csak a saját pillanatában él, csak saját életkorának és élethelyzetének szemszögéből nézi a világot, elmerülve napi feladataiban. Az életet az éli a maga teljességében, aki képes szeretetet adni mindazoknak, akikkel találkozik – tette hozzá.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke arról beszélt: csak akkor hiteles a mai istentisztelet és az ökumenikus imahét, ha azon szót emelünk az üldözöttekért, a szenvedőkért, az elesettekért. Ha nemcsak az istentiszteleten dicsőítjük az Istent, hanem a hétköznapokban is róla tanúskodunk! – fogalmazott az elnök-püspök.

Az istentiszteleten részt vett Novák Katalin köztársasági elnök és Nagy István agrárminiszter. A résztvevők az istentisztelet végén közösen imádkoztak az üldözött keresztényekért, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös programsorozatának kezdőnapja ugyanis 2018-tól egyben az üldözött keresztényekért imádkozás vasárnapja is. Az imahét záró alkalma 22-én vasárnap a 17 órakor kezdődő keresztény-zsidó összejövetel lesz a Pethő Sándor utcai Avilai Nagy Szent Teréz templomban.

Szóljon hozzá!