ZETApress

hírportál

Mikulástroli Cipősdobozzal

Az idén is gyűjti a cipős dobozba csomagolt ajándékokat a Mikulástroli. Immár 8. alkalommal indul útjára a Mikulástroli a fővárosban. Délután a Városháza Parkból indult az ünnepi dekorációval díszített Mikulástroli, és a rajtnál Lantai József fényképezett.

A Mikulás és segítője december 18-án vasárnapig várja az utasokat, valamint a cipős dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83M trolibusz vonalán január 8-án vasárnapig lehet utazni. A Mikulástroli délután indult a Cipősdoboz vár mellől. A 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83M trolibusz vonalán bárki találkozhat a Mikulással. A BKK ügyfelei december 18-ig, vasárnapig nemcsak együtt utazhatnak vele, hanem leadhatják a cipős dobozba csomagolt ajándékokat is.

Idén 19. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipős doboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről a ciposdoboz.hu weboldalukon számos hasznos információ található. A fővárosi közlekedésszervező már 8. éve vesz részt az akcióban. A cipős dobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:

Központi ügyfélszolgálat (VII. Rumbach Sebestyén utca 19-21.)
Keleti pályaudvari ügyfélközpont (VII. Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)
Kelenföldi ügyfélközpont (XI. Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)
Széll Kálmán téri ügyfélközpont (II. Széll Kálmán tér, metróállomás)
Szentlélek téri ügyfélközpont (III. Szentlélek tér, HÉV-állomás)

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: az ünnepi hangulatról egyedi külső és belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a Belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről idekattintva, az indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni. Az ünnepi dekorációval felszerelt csuklós trolibusz december 19-től január 08-ig tovább közlekedik az említett trolivonalakon.

Szóljon hozzá!