ZETApress

hírportál

Kínai ajándék

Adományokat adott át a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége a Gyermekmentő Szolgálatnak. Edvi Péter, az NGYSZ alapító elnöke vette át az 1500 csomag színes ceruzát pénteken a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének képviselőitől.

A színes ajándékokkal a karácsonyi rendezvényeinken részt vevő, nehéz körülmények között élő gyermekeket lepjük meg, ezzel is szebbé téve az ünnepüket – tudatták sajtósaik. Fotónk Gordon Eszter felvétele.

A Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége nagyon régóta visszatérő kiállító vendége a Gyermekmentő által évente megszervezett kétnapos Városligeti Gyermeknapnak, ahol a jelen lévő nemzetek saját országukat, népüket, kultúrájukat mutatják be a látogatóknak. Most az ajándékokat Li Jia minisztertanácsos asszony és Tang Xiao, a Protokoll Iroda attaséja személyesen adták át Teréz körúti irodánkban, ezzel is demonstrálva, hogy a nagykövetség becsüli és támogatja az NGYSZ célkitűzéseit és tevékenységét.

Edvi Péter, az NGYSZ alapító elnöke a találkozón megköszönte, hogy a Kínai Nagykövetség támogatja a rászoruló gyerekeket. – Hátrányos helyzetű, beteg gyerekekkel foglalkozunk. Reméljük, sok családnak tudunk segíteni, az ajándékokkal pedig egy kis örömet szerezni – nyilatkozta az elnök.

Kínában a gyermekeket az ország jövőjének, a nemzet reményének tekintik, ezért odafigyelnek rájuk, gondoskodnak róluk – fogalmazott Li Jia asszony. Úgy látják, hazánkban is hasonló hozzáállás a jellemző. A minisztertanácsos asszony kifejezte reményét, miszerint a jövőben még több hasonló jótékonysági kezdeményezésre kerülhet sor. Az ajándék színes ceruzákat december 12-én hétfőn a Mindenki karácsonya rendezvényünkön, valamint december 18-án vasárnap az Operában, az MKB Karácsonyi Gyermekgála Diótörő-előadásán részt vevő összesen csaknem 1500 gyermeknek adjuk át.

Szóljon hozzá!