ZETApress

hírportál

Vásár Betlehemmel

Idén is megnyitja kapuit a híres Vörsi Betlehem. Immár 74. alkalommal került megépítésre Európa legnagyobb és legszebb templomban épített Betleheme – tudatta Farkas Dezső alpolgármester.

November 14-én hétfőn 2 héttel a nyitás előtt kezdték meg a vörsi önkéntesek a világszerte ismert, látogatók tízezreit vonzó bibliai alkotást elkészíteni. Az 1948 óta minden évben megépített mű 60 m2 alapterületen mutatja be Jézus születését. – Célunk, hogy évről-évre más formában építsük fel a vörsi Betlehemet, hogy mindig újat tudjuk mutatni a minket meglátogató vendégeknek. Nagy öröm számunkra, hogy ennyien eljönnek és megnézik ezt a téli csodát! – mondta Simon György, a Betlehem főszervezője.

A Vörsi Betlehem 2022. november 27-én vasárnaptól 2023. január 22-én vasárnapig naponta 10-től 16 óráig látogatható a Szent Márton Püspök Templomban. December 24-én Szenteste a Betlehem 10-től csak délig látogatható. Belépődíj nincs! A csodálatot kiváltó betlehemi jelenet célja, hogy az emberek elgondolkodjanak egy pillanatra az olcsó fényképek és reklámok zuhatagában, és ne felejtsék el, hogy karácsony időszakában Jézusnak a szívünkben kell lakoznia.

A templom mellett 50 méterrel megnyitott a Vörsi Adventi Vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük van egy forralt fehér vagy vörös bort, forró csokit és forró teát fogyasztani. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenállhatatlan izét egy helyi titkos esszencia adja. Az Adventi Vásár az idei évben az adventi hétvégéken, majd Karácsonytól Újévig várja a látogatókat. Mindenkit szeretettel hívnak a falubeliek!

Szóljon hozzá!