ZETApress

hírportál

Példakép férfiak

Exkluzív díjkiosztó gálán osztotta ki a Férfiak Klubja Társadalmi Szervezet a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat, melyekkel hatodjára tüntették ki a felelősségteljes férfiakat. Ma tartják a Férfiak Világnapját, mely alkalomból tegnap átadták a díjakat a 2022-es év férfi példaképeinek.

A díjjal 2017 óta, immár 6. alkalommal emelte ki a Gránit Oroszlán Példakép Testület 5 kategóriában a 3-3 férfit. Kitüntették a családért és a közösségért elkötelezett férfiakat apa, férfi pedagógus, mester, felelős üzletember és közéleti kategóriákban. A korábbi díjazottak között olyan példamutató személyiségek vannak, mint Dolhai Attila, Imre Géza, Kassai Lajos, Lackfi János, Tóth Zoltán vagy Várkonyi Attila. Idén a kimagasló eredménnyel rendelkező 15 férfi között olyan ismert személyek is felsorakoznak mint Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpia bajnok vízilabdázó.

Az Eiffel Műhelyházban tartott Díjátadó Gála fővédnöke: Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter mellett részt vettek mind az öt kategória idei díjazottjai, a Gránit Oroszlán Példakép Testület tagjai, a média képviselői, a korábbi évek kiemeltjei, továbbá közel háromszáz meghívott vendég. A nívós és egyben meghitt gálaünnepségen olyan férfiakat tüntettek ki, akik a jövő generáció útjait egyengetik, akik élen járnak az értékek megőrzésében, példamutatásban, nevelésben.

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója nyitotta meg a rendezvényt: A Férfiak Klubja egyik egyedülálló teljesítménye, hogy a férfiak ügyét sikerült a társadalmi érdeklődés középpontjába helyezni, például a Gránit Oroszlán Példakép Díj létrehozásával, amelyet mára a legrangosabb kitüntetések egyikeként tartanak számon. A leghangsúlyosabb a díj mögött álló eszmeiség és értékrend. A mai világunkban szükségünk van követhető emberi mintákra, példaképekre. Mindannyian fel tudunk idézni legalább egy olyan férfit, aki a hivatása, szolgálata alapján megérdemli közössége tiszteletét. A Gránit Oroszlán Példakép Díjat azért alapítottuk meg, hogy a kis közösségek is kimutathassák elismerésüket ezen személyek iránt. Büszkén gondolunk mindazokra, akiknek tevékenységét már a díjra jelöléssel is elismerték. Minden közösség sorsa azon múlik, mennyire becsüli meg azon tagjait, akik a szóbeli elismerésen kívül cselekednek is a közösség érdekében. Rajtuk múlik ugyanis, hogy legyenek, maradjanak olyanok, akik fáradhatatlanul áldozatokat hoznak a nőkért, a gyerekekért és a jövő generációért – részletezte Bedő Imre, a Gránit Oroszlán Példakép Díjat életre hívó Férfiak Klubja alapítója.

A Díjátadó Gála színvonalát a Gájer Bálint és Dombóvári István meglepetés sztárvendégek emelték, a műsorvezető: Gundel Takács Gábor volt. A Gránit Oroszlán Példakép Testület idén is titkos szavazással választotta ki a beérkezett jelölésekből minden kategóriában a 3-3 díjazottat. A testületi tagok a korábban díjazott példaképek közül kerülnek ki, ők hitelesítik az újonnan díjazottakat. A kezdeti zsűri női tagjaiból létrehozták a Női Tagozatot, amely évente különdíjat oszt és kizárólag tiszteletbeli úton növekszik.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Apa-kategória a férfias minta átadásának fontosságára, a minőségi apa-gyermek idő pótolhatatlanságára, az apa nélkülözhetetlenségére hívja fel a figyelmet. Díjazottjai ebben az évben: Pintér Endre, Tóth János és Vass András.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Férfipedagógus-kategória a férfi pedagógusi példaképek fontosságára, a társadalmi felelősségük jelentőségére, a pálya presztízsének növelésére hívja fel a figyelmet. A kategória díjazottjai 2022-ben: Berta Tamás, Deák György Lajos és Pertis Szabolcs.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Mester-kategória olyan mindennapi hősöket – edzőket, ifjúsági vezetőket, oktatókat vagy más, értékformáló területen tevékenykedőket – díjaz, akik a szakmai munkán túl életükkel, emberségükkel, élethez való hozzáállásukkal állítanak példát gyermekeink elé. A kategória díjazottjai idén: Gergely István Tiszti, Mészáros Richárd és Veress József.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Közéleti-kategóriája a közéleti példaképek óriási felelősségét hivatott jelezni. Mint ismert közéleti személyiségek – írók, művészek, sportolók vagy egyéb értékformáló területen tevékenykedők – folyamatosan a figyelem középpontjában állnak, így példamutatásuk a közösség számára meghatározó. A kategória díjazottjai 2022-ben: dr. Kiss Gergely, Ókovács Szilveszter és prof. dr. Varga Zoltán.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Felelős üzletember-kategória olyan vállalkozókat, cégvezetőket, menedzsereket, üzletembereket ismer el, akik felismerik a saját érdekeiken túlmutató társadalmi felelősségüket is. Ezt a felelősséget nem pusztán szavakkal, hanem kézzelfogható tettekkel is igazolják. A kategória idei díjazottjai: Barabás Árpád, Hajós István és Horváth László.

A Férfiak Klubja

A 2013-ban alapított nonprofit közhasznú szervezet missziója, hogy a férfiakat családi és társadalmi felelősségvállalásra, a nőkkel való összefogás megújítására és az erkölcsi alapok helyreállítására motiválva megerősítse a családokat, a férfi és nő szövetséget, és így érjen el társadalmi változásokat. A jövő társadalmát, értékrendjét építő férfiak mellett a szervezet munkáját a Férfiak Klubja Női Támogatói Körének több tízezer hölgytagja is segíti.

A Férfiak Klubja mára társadalmi méretben mutatja fel ezt a jövőépítő értékrendet: Facebook-oldalát közel 160 ezren követik. Tartalmait havonta több mint egymillió emberhez juttatja el. Programjain keresztül – a kutatásoktól, a társadalmi projekteken át, az egyéni fejlődést támogató programokig – a legszélesebb skálán, a lehető legtöbb érdekelt felet megszólítva tevékenykedik céljai eléréséért. A szervezet munkáját folyamatos médiaérdeklődés övezi a legnagyobb TV, rádió, nyomtatott és online médiumok részéről.

Szóljon hozzá!