ZETApress

hírportál

Sisi bál a Stefánia palotában

Hopp-mesterek jelentik be a díszmagyaros urakat és nagyestélyi ruhás hölgyeiket augusztus 10-én pénteken este a Stefánia palotában. Az első két órában foglalhatják el helyüket, ismerkedhetnek asztaltársaikkal. A tízfős körasztaloknál százötvenen foglalhatnak helyet, míg további kétszáznak csak állóhely jut. Az előbbiért 110 ezer forintot, az utóbbiért ennek felét kell fizetni. Majd’ elfelejtettem, hogy az árak az áfát nem tartalmazzák.

Az első Sisi bállal hagyományt akar teremteni Rakszegi Zita rendezvényszervező. Már kislánykorától vonzotta Erzsébet királyné világa, s felnőttként végre elénk varázsolhatja azt. Hármas évfordulót ünneplünk idén. Sisi 170 éve: 1837. december 24-én született, 150 éve: 1857 tavaszán járt először Magyarországon, s 140 éve: 1867. június 8-án koronázták királynénkká. Az augusztusi dátum úgy jött be a képbe, hogy 1853. augusztus 18-án a 24. születésnapi bálján kérte meg a kezét I. Ferenc József ő császári felsége, melyre Sisi másnap mondott igent.

A bál háziasszonya Magony Szilvia lesz. A hivatalos megnyitó után palotást táncolnak, de arról nem tudtak a délelőtti sajtótájékoztatón beszámolni, hogy Palotás János eljön-e, Habsburg Ottó és György fia viszont még nem mondott nemet. A királyi pár mégis megjelenik, de csak Pál Zsófia színművész és partnere személyében, akik duettel szórakoztatják a nagyérdeműt a bál elején.

Nemcsak ez a két művész jön el, lesznek ott többen is. A Sisi-film magyar hangjait is várják. Az ülővendégeknek nyolcfogásos menüt szolgálnak fel, míg a többiek a svédasztalhoz fáradhatnak. Az ételek és italok is a XIX. századot idézik majd elénk.

Az éjféli tombola bevétele a beteg gyermekek megsegítését szolgálja. A Schönbrunni Kastély ötször két jegyet ajánlott fel a Sisi-út bejárására a tombolához, melynek darabja 70 euróba kerülne a kastély pénztárban. A nyeremények között kétszemélyes hétvégi vendéglátás is szerepel a júliusban nyíló tarcali Andrássy Kúriában. A tokaji borvidéken felújított épületet nemcsak a remek borok, de számos sportolási lehetőség miatt is érdemes lesz felkeresni! A szépségversenyen a legsisibbre lehet majd szavazni.

Sisi Gödöllőn is sok időt eltöltött, de a kastély szűk lenne ennyi vendégnek. A másik érv a főváros mellett az, hogy a Pest-környéki városban nem lenne elegendő szálláslehetőség a vendégseregnek. További információ és jegyigénylés a bál honlapján megtalálható. Azért Gödöllő sem marad Sisi nélkül, mert júliusban nyílik egy vándorkiállítás a királyné ruháiból és ékszereiből.

Az augusztusi Sisi-bált remélhetőleg több is követi majd nemcsak itthon, de külföldön is. Zita szeretne szervezni hasonlót a bécsi és az olaszországi kastélyokban, ahol Sisi élt, valamint német szülőhelyén, ahol gyermekéveit töltötte! Az augusztusi bál sikerétől függhet majd a folytatás.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mégsem jönnek el a Habsburgok

Szóljon hozzá!