ZETApress

hírportál

Élő Adás a Szikrában

Beszippant, megráz, felemel – jótékonyság másképp! Ismét megrendezik az Élő Adást, a civil projektek felkarolására indított adománygyűjtő estet – tudatta Salamon Márk.

Gyökerek és Szárnyak Alapítvány innovatív és közösségi adománygyűjtő estét, az Élő Adást immáron 4. éve, 5. alkalommal szervezik meg október 28-án csütörtökön Budapesten és online egyaránt. A szervezők az eseményeken három-három társadalmi projektre irányítják a figyelmet, ilyenkor ugyanis a civilek lehetőséget kapnak arra, hogy a gála közönsége előtt prezentálják és licitre kínálják a társadalomépítő ügyeiket. Idén ősszel a Tűzcsiholó Egyesület, a Találj Magadra Egyesület, valamint az Útilapu Hálózat számíthat a projektenként 800-900 ezer forint értékű felajánlásra, ezáltal pedig az állami gondozásban felnőtt családosok, a fogyatékos gyermekeiket nevelő édesanyák és a menekült hátterű fiatalok élete válhat reménytelibbé.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány alulról építkező társadalmi kezdeményezéseknek nyújt nélkülözhetetlen támogatást: mentorálást, anyagi forrásokat, továbbá kommunikációs és adományszervezési szaktudást. Az Élő Adás az angol The Funding Network modelljén alapuló adományozói est, amely a világ csaknem 30 országában megvalósuló program, Magyarországon 2015 óta van jelen. A szervezők célja, hogy a világjárvány és gazdasági krízis ellenére se szűküljön be az emberek perspektívája a közvetlen családi-baráti-üzleti körükre; továbbra is meglássák és támogassák a társadalom kiszolgáltatottabb tagjait. Az Élő Adáson prezentációra és adománygyűjtésre lehetőséget kapó civilek és az általuk felkarolt ügyek egyben bemutatkoznak a szélesebb nyilvánosság előtt, ezt ugyanis nem tehették meg korábban forráshiány miatt. Az Élő Adáson befolyt, mintegy száz magánszemélytől érkező pénzadomány 91%-a dedikáltan a civil szervezetek – pályázaton kiválasztott – társadalomformáló projektjein hasznosul, ezt minden esetben biztosítják az Alapítvány munkatársai. A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány civil szakértői 2021 őszén az alábbi három nonprofit szervezetet és projektjeit választották ki bemutatkozásra:

Tűzcsiholó Egyesület – Együtt a család

Azokat a családokat segítik, ahol a szülők maguk is állami gondozottak voltak. Mentorálás, kríziskezelés, tehetséggondozás – ezekkel foglalkoznak a szervezetben. Alapítója: Áncsán Aranka, vagy ahogy a gyerekek ismerik: Anyácska, Oláh Ibolya nevelője.

Találj Magadra Egyesület – Találj Magadra – Találj Társakra!

Az Egyesület missziója, hogy az eltérő fejlődésű gyermeket napi 24 órában gondozó anyák kiléphessenek elszigeteltségükből. Azon dolgoznak, hogy minél többüknek jusson segítő beszélgetés, pszichológus, szabadidő és kikapcsolódás.

Útilapu Hálózat – CultiRider

Céljuk a kultúrák közötti párbeszéd megteremtése; most a budapesti közösségi terüket, a Miradoort szeretnék vidéki közösségekhez elvinni egy átalakított kisbusz formájában. Így hátrányos helyzetű, menekült hátterű tagjaik bemutatkozhatnak országszerte, és segíthetnék az előítéletek lebontását.

A közösségi adománygyűjtő estnek az VII. kerületi Szikra közösségi tere ad otthont október 28-án csütörtökön 18:30 és 20 óra között. A szervezők online és offline egyaránt várják a társadalmi ügyekre nyitott érdeklődőket, a részvétel ingyenes a potenciális támogatóknak. Az eseményen a három kiválasztott csapat 6-6 percben mutathatja be törekvéseit és aktuális ügyét az adományozási szándékkal érkező vendégeknek. A prezentációkat követően szintén hat perc áll rendelkezésre a közönség kérdéseire, majd kezdetét veszik a felajánlási körök, amikor a jelenlévők nyíltan, szóban megtehetik pénzbeli és egyéb felajánlásaikat a számukra kedves projektek részére.

Szóljon hozzá!