ZETApress

hírportál

ARTES Liberales a Művészbázison

Jelentősnek tűnő médiaeseményre kaptunk meghívást tegnap estére a Városliget fasor 44-be. Az előzetes tervek szerint a Patrició Baeza Band, valamint az ARTES Liberales nevű, művészet, pedagógia, tudomány témakörű online folyóirat közös bemutatkozó sajtótájékoztatójára és az azt követő Latin Klub megnyitóra vártak bennünket. Meglepetésként sztárvendégeket és latin amerikai étel-italkóstolót ígértek.

A 7 órai kezdésig alig szállingóztak a vendégek. Igaz, a minap a Remízben kaját pakoló kolléga időben érkezett. Nem jött egyedül, egy hölgy is elkísérte. Partnernőjén látszott, hogy most van először ilyen helyen. Sem a nevét, sem a képviselt médiumot nem tudta megmondani. Csak zavartan mosolygott, mert lovagja elfelejtette vele közölni, hogy milyen néven jelentette be az előzetes regisztrációkor. Gondolom, ő is hamar beletanul majd a szerepbe, s pár hét múlva otthonosan mozog majd a partikon.

A teremben csak nem akart elkezdődni a tájékoztató. Mint asztaltársam elmondta, Amerikában ilyen nem történhetne meg. Ott a 7 órai kezdést annyira komolyan veszik, hogy öt perccel később már be sem engedik a későn jövőket a terembe, itt viszont még negyedóra múlva is sokan érkeztek.

Egyre inkább családiassá kezdett válni a hangulat a szó legszorosabb értelmében. Egy kolléga kislányát, egy kolléganő kisfiát is elhozta a sajtótájékoztatóra. Az apróságok bizonyára diákújságírók lehetnek, hiszen ezt a munkát már az alsó tagozatban el kell kezdeni. Úgy emlékszem, nekünk is harmadik osztályban volt először fogalmazás óra, ahol a bevezetés, tárgyalás és befejezés hármas tagolását kellett megtanulni. A két kisdiák profi lehet ebben, azért hozhatták el őket ide szüleik.

Egyik társunk szorgalmasan füstölgött az étkező asztalnál. Néhányan figyelmeztették csendesen, hogy ezt mégsem illene. Mivel hallásával gond van, nem értette, hogy mit akarnak tőle. Zavartan mosolygott, megértően bólogatott, szeme csillogott. Gondolom ez utóbbiban a korábban máshol elfogyasztott alkohol mennyisége is szerepet játszhatott.

Mivel félórán át sem történt semmi, kínomban a sajtóanyagot olvastam. Megtudtam, hogy a folyóirat május 3-án, a Nemzetközi Sajtószabadság Napján jelenik meg először a világhálón, s terveik szerint kéthetente frissítik. A linket sajnos nem közölték, így nehéz lesz megtalálni. Azt sem értem, hogy egy internetes portál miért nem folyamatosan frissül, mint ahogy a miénk? Persze mindenki magából indul ki. Ami nálunk természetes, az nem biztos, hogy másnál is az.

A folyóiratnak négy rovata lesz, derült ki az írott anyagból. A negyedik rovat a bevezetőmben jelölt három mellett a Kuriózum címet viseli. Most folynak a tárgyalások a Magyar Tudományos Akadémiával, hogy a doktoranduszok értékes kreditpontokat nyerjenek a Tudomány rovatban publikált írásaikért.

A Művészbázison félóra elteltével sem történt semmi. Andor Edit főszerkesztőnő már a sokadik tévétársaságnak nyilatkozott, s tőlünk újfent türelmet kért a sajtótájékoztató megkezdéséig. Nálam itt szakadt el a cérna, s angolosan távoztam. A tombola sem érdekelt, melyhez már az érkezéskor begyűjtötték névjegyeinket. A félórás semmittevés, felesleges várakoztatás nekem sok volt.

A zenekart így sajnos nem volt módom meghallgatni, s a beígért ételeket-italokat sem tudtam végigkóstolni. Nem hiszem, hogy bármi is kárba veszett volna belőlük, mert maradtak még rajtam kívül elegen, akik elfogyasztották. Az igyen vacsora megint jól jött egyeseknek!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Új folyóirat az Interneten

Szóljon hozzá!