ZETApress

hírportál

Tartalmas élet 80 felé

Minden tiszteletet megérdemel a könyv szerzője – írta dr. Tar József az Életet az éveknek 2020. szeptemberi hírlevelének 9. oldalán Kiss Erzsébet: Nyugdíjasokról nyugdíjasoknak című sokadik könyve kapcsán.

Tartalmas életének lényege a sport szeretete, művelése, az egészséges életmód eszméjének és gyakorlatának terjesztése. Járja az országot, sportbemutatókat tart, egészség táborokat szervez, újságcikkeket és könyveket ír sporteseményekről és emberekről, akik a sportnak köszönhetik, hogy teljes értékű életet tudnak élni. Fáradhatatlanul keresi a példaképeket még a nyolcvanhoz közeledvén is.

A könyv, a nyugdíjba készülőknek előre megmutatja, hogy pozitív jövőképet rajzolhatunk magunk számára és sokkal, biztosabb lábbal léphetünk a még meg nem tapasztalt éveinkbe.

A mű 50 olyan történetet mutat be, ahol a szereplőknek nem kevés erőfeszítéssel sikerül az élet árnyékos oldaláról a napfényesre átjutni. Gyógyíthatatlannak vélt betegségek, közeli hozzátartozónk elvesztése, üldöztetés a hatalomtól, végtagunk elvesztése, vagy beteg szervünk kicserélése könnyen padlóra terítheti az embert, hogy utána föl sem tud állni onnan. Ezek a történetek arról adnak tanúbizonyságot, hogy talpra lehet állni és teljes értékű élet felé folytatni utunkat.

A sorsdöntő változtatáshoz számtalan eszközre találunk példát az egyszerű kézimunkázástól, az örömtáncon át egészen a 80 éven túl is folytatott aktív vállalkozási tevékenységig. Van, aki örömmel vállalja árva gyerekek családanyai nevelését, míg mások kreatív klubokban, nótakörben vagy örömtáncban lelik meg a boldogságot. Sokak számára életmód táborok, közös kirándulások, különféle önkéntes munkák adnak megnyugvást.

A rendszeres testmozgás szinte gyógyszerként hat a testi és lelki problémákra. Azt gondolnánk, hogy a szervátültetés után már csak lejtmenet következik, a valóság ezzel szemben az, hogy nagyon sokan a Magyar Transzplantáltak Sportegyesületében aktívan sportolnak és a világversenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el.

Kedves Olvasó! Az alkotás mindenkinek biztatást és választási lehetőséget adhat, ha élete letért a sikeres pályáról, ha a lelke és teste összetört. Tartsuk ezt a könyvet az éjjeli szekrényünkön, mint a hívők a bibliát! – kérjük mi is. A 128 oldalas könyvről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!