ZETApress

hírportál

Őrangyalok Győrött

Mintegy 150 gyermekjátékot adtak át ajándékként a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon számára a Provident Pénzügyi Zrt. győri fiókirodájának munkatársai. A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyűjtötték össze az elmúlt három hónap folyamán.

Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Őrangyal Programjához, melynek keretében a tavasz folyamán 5,000 darab játék talál majd gazdára 25 gyermekintézményben. A győri ünnepséggel egy időben mintegy 250 darab játékot kap a szombathelyi Szivárvány Óvoda és a nagykanizsai Szivárvány Egységes Módszertani Intézmény a szombathelyi, illetve a zalaegerszegi munkatársaktól.

Az Őrangyal Program keretében a Provident dolgozói gyermekintézmények számára gyűjtenek és adományoznak játékokat. Az országos program ötletét két korábbi akció, egy székesfehérvári és egy miskolci kollégák által szervezett játékgyűjtés adta. Előbbi a helyi kórház, utóbbi a gönci gyermekotthon javára zajlott nagy sikerrel. Ezek modelljét emelte most a vállalat országos szintű kezdeményezéssé, melynek során elsőként a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Ápolási osztálya kapott ajándékba mintegy száz gyermekjátékot.

A több mint 500 főtől eddig összegyűlt ötezer játék egy része új, egy része jó állapotban lévő, ?megkímélt? darab. Főleg plüssállatokból jelentős a játékállomány, de található a csomagban készségfejlesztő játék, kifestő, kisautó és társasjáték egyaránt. A kedvezményezett intézményeket a munkatársak helyszínenként közösen választják ki helyi gyermekotthonok, gyermekkórházak, sérült gyermekek otthonai közül, melyek ? korábbi akciók révén ? már ismerik a Providentet adományozóként.

Vargáné Réti Edit, a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon vezetője elmondta, hogy az otthonban élő valamennyi gyermeknek igyekeznek lehetőséget biztosítani arra, hogy korosztályuknak megfelelő játékokkal játsszanak. A gondozó-nevelő tevékenység egyénre szabott és tervszerű. 0-tól 18 éves korig próbálnak teljes körű ellátást és megfelelő körülményeket nyújtani a gyermekeknek, figyelembe véve az egyéni sajátosságokat és igényeket, ami nem mindig egyszerű. Ezért is segíti munkájukat minden ajándék, adomány.

A gyerekeknek, főleg a kisebbeknek mindig nagy öröm az ajándék, a játék, hiszen nekik még nehezebb feldolgozni, hogy nem családban nőnek fel. Ezért nagyon örülünk annak, hogy a hátrányos helyzetű gyermekekre is gondolt az Őrangyal Program, hiszen ők nem kaphatnak máshonnan játékot, csak segítő kezek által. Köszönetünket fejezzük ki a most kapott hasznos játékokért, melyek minden korosztály számára nagy örömet okoznak.

Elek Péter, a Provident régióvezetőjének elmondása szerint a játékgyűjtést a kollégák azért is fogadták nagy örömmel, mert még a rendkívül feszített munkaritmus mellett is gyakorlatilag bárki részt vehetett benne, ugyanis nem kellett egy időben ugyanott lenni azoknak, akik segíteni szerettek volna. ? A kollégák számára a hasonló akciók már ismerősek ? egy alkalommal egy oxigénhiányból eredő idegrendszeri károsodással született kecskeméti kisfiú gyógykezelésére 1,6 millió (!) műanyagkupakot gyűjtöttünk össze. Jó látni, hogy a kollégák a jótékonysághoz ugyanolyan felelősségteljes, ?profi? módon állnak hozzá, mint a munkájukhoz ? ez teszi lehetővé a sikereinket mindkét területen.

Szóljon hozzá!