ZETApress

hírportál

Milliók az MKB-től

Az MKB Bank idén kilencmillió forintot tesz 300 szerény körülmények között élő család karácsonyfája alá, és 2021-ben is folytatja ösztöndíjprogramját – tudatták a Bank és az NGYSZ sajtósai.

Az MKB Bank idén 9 millió forint értékben juttat el karácsonyi ajándékokat hátrányos helyzetű gyerekek részére, és a 2020/2021-es tanévben is folytatja a több mint két évtizede életre hívott ösztöndíjprogramját. A nehéz sorsú gyermekeket támogató Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MKB Bank együttműködése már 23 éve folyamatos és sikeres.

Sajnos a járvány miatt idén elmaradt az MKB Bank hagyományos Karácsonyi Gyermekgálája, a Diótörő-mesebalett ünnepi előadása az Erkel Színházban, ahova évről évre 1200 gyereket hívnak meg a szervezők az ország minden pontjáról. Így sem marad el azonban az ajándék: az erre a karácsonyi programra szánt 9 millió forintot az NGYSZ 300 hátrányos helyzetű gyermek között osztja szét. A családok egyenként 30 ezer forintos banki átutalás vagy ilyen értékű vásárlási utalvány között választhatnak.

Az MKB Bank idén karácsonykor ezzel az ajándékkal szeretné megkönnyíteni és szebbé tenni a rászoruló családok életét. A Gyermekmentő Szolgálat pedig örömmel vállalja a gyerekek kiválasztását, értesítését, az egész ajándékozás lebonyolítását, és reméli, hogy jövőre már nemcsak távolról segíthet a gyerekeknek, hanem ismét vendégül láthatja őket az MKB Karácsonyi Gyermekgálán az Operaházban.

Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalásának egyik alappillérét jelentő ösztöndíjprogram – szintén a Gyermekmentő bonyolításában – folytatódik a 2020/21-es tanévben is. Ismét száz kiemelkedő képességű és szorgalmas, ám szociálisan nehéz helyzetű gyermek és fiatal élhet az MKB Ösztöndíjprogram által biztosított rendkívüli lehetőséggel. A 2020/21-es tanévben a két megüresedett ösztöndíjas helyre 250-szeres volt a túljelentkezés: mind szerény körülmények között élő, kiválóan tanuló, szorgalmas gyerek. Mindez azt igazolja, hogy nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

Szóljon hozzá!