ZETApress

hírportál

Gyulán Muzsikál az erdő

Muzsikál az erdő a Körösök völgyében. Szeptember 25-27-e között Gyula térségében várja az érdeklődőket a rendezvény, melynek pénteki nyitónapja a gyulai Csigakert tölgyfa-matuzsálemei között, a szombati és vasárnapi programjai Városerdő tölgy-kőris-szil-erdejében valósulnak meg – tudatta Matúz Viktória titkár.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 17. évada zajlik 2020-ban. Az idei év kiemelt üzenete: Ne onnan folytassuk, ahol a járványhelyzet előtt abbahagytuk! A járványügyi különleges helyzet mindenkit elgondolkodtatott, az élettempó lelassulása lehetőséget biztosított a lelkünk és a környezetünk valódi értékeinek számbavételére. Új lendületet kapott a Muzsikál az erdő, hiszen értékrendje, szellemisége a járványhelyzetben megerősítést nyert. Fő célja az erdő, a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A Muzsikál az erdő értékei aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés.

A három napos rendezvény – amely a regionális Erdők Hete megnyitója – a családok valamennyi tagja számára tartogat színvonalas, testi-lelki feltöltődést biztosító programokat. Az erdei koncertek színes palettáját vonultatja fel a Muzsikál az erdő. Lehetőséget biztosít a helyi művészek bemutatkozására, a helyi értékek megismertetésére, s az országos, sőt világhírű előadóművészek fellépésére.

Néhány példa a programokból: szakvezetéses erdei séták, klasszikus és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvár-főzés, erdei divatbemutató az újrahasznosítás jegyében, bemutató a komposztálásról, bicikli és kenu túra, helyi termékek. Fellépő művészek, együttesek: Pál István Szalonna és bandája, a Muzsikás Együttes, Csík János és a Mezzo, Benedekfi István és Benedekfi Zoltán, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Csörömpölők Együttes, a Brass on The Road, a Dűvő Zenekar, a Körös Táncegyüttes.

A Muzsikál az erdő nem tömegrendezvény, itt mindig több a fa, mint az ember. A programok a kidolgozott rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amely lehetővé teszi a rendezvényre látogatók számára, hogy erdei környezetben az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük. Számítunk az érdeklődők, a résztvevők együttműködésére, melynek legfontosabb elemei: a helyszíni regisztráció, az egymás közötti távolságtartás, a kézfertőtlenítők használata. A protokoll elolvasható honlapunkon és Facebook-oldalunkon, valamint a rendezvénysorozat valamennyi helyszínén.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót Muzsikál az erdő rendezvényeire. Jöjjenek a Muzsikál az erdőre, találjanak rá az élet valódi értékeire, a harmóniára önmagunkkal, közösségünkkel, a természettel az erdő és a zene, a művészet útmutatásával.

Köszönjük az érdeklődők türelmét, a rendezvénysorozattal kapcsolatos információkat, tájékoztatást közzé tesszük honlapunkon, közösségi oldalunkon. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik a jelenlegi körülményei között is elősegítik a Muzsikál az erdő rendezvény megvalósulását. Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés! – köszöni a Muzsikál az Erdő Alapítvány.

Szóljon hozzá!