ZETApress

hírportál

Kolostorrom Márianosztrán

Nekünk a magunk természetközeli életmódjával, természetes gondolkodásával és természetszeretetével a gyökereink védelme a feladatunk – mondta délután az EMMI parlamenti államtitkára Márianosztrán, a Szent Mihály pálos kolostorrom helyén emelt emlékhely átadóünnepségén.

Rétvári Bence – aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője – arról beszélt, hogy míg Napóleon, aki az egyik legnagyobb tömeggyilkos volt az emberiség történetében, úgy tervezte meg a saját sírhelyét, hogy amikor valaki oda belép, mindenképpen meg kelljen hajolnia, lefelé kelljen néznie, addig itt a Pálos emlékhelyen, a régi pálos kolostor helyén emelt kis kápolna keresztje úgy készült, hogy aki ellátogat ide és ránéz a keresztre, az fel kell, hogy emelje a tekintetét.

A keresztény ember így mindig biztatást, mindig erőt kap, mert nem lehet bús, hiszen megváltott – mondta a kereszténydemokrata politikus hozzátéve, jelképes is, hogy a természetben található az emlékhely, mivel a természet járása a természetes gondolkodáshoz, a józan eszünkhöz is vissza tud vezetni, szemben a romboló globalizált eszme-rendszerrel.

Zambó Péter, az AM erdőkért és földügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy amikor újra életre keltünk egy ilyen objektumot, akkor mindig egy kicsit az emberségünk, a magyarságtudatunk kell, hogy megmozduljon, ébredjen fel. Hozzátette, hogy az állami erdőgazdaságok évente csaknem négymilliárd forintot fordítanak azoknak a turisztikai létesítményeknek a fenntartására, megóvására, amelyek szolgáltatásait egyre többen veszik igénybe.

Az Ipoly Erdő Zrt. közleménye szerint a Pálos emlékhely létesítése a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) Gyalogszerrel felfedezni a Börzsöny turisztikai termékkínálatát nevű uniós forrásból megvalósított pályázat része. Az emlékhely 18,6 millió forintból valósult meg.

Szóljon hozzá!