ZETApress

hírportál

Mickey Egér a kulisszák mögött

Mickey Egér, a világ leghíresebb egere 1928-ban kezdte karrierjét a szórakoztató iparban, ismertsége pedig azóta is töretlen. Most a Mickey Egér Játszótere szenzációs hatosának főszereplője, aki arra ösztönzi a gyerekeket a Disney Csatornán, hogy kitartóan keressék a megoldást az aznapi feladatra.

De mitől is töretlen a figura sikere közel 100 éve? Amikor a Disney Csatorna Játszóház csapata elkezdett létrehozni egy új, óvodásoknak szóló, tanulás-orientált sorozatot, nem kellett sokáig keresgélniük, hogy megtalálják a megfelelő házigazdát. Hiszen ki lehetne alkalmasabb arra, hogy a 2-5 éveseket bevonja a feladatok megoldásába, szórakoztassa és megtanítsa nekik a legalapvetőbb matematikai műveleteket, mint Mickey egér, a világ legkedveltebb animációs figurája?

A készítők tisztában voltak vele, hogy a kisgyerekek azokat a műsorokat kedvelik leginkább, amelyek interaktívak, ahol úgy érezhetik, hogy együtt játszanak a karakterekkel. Mindig Mickey feladata volt a gyerekekkel való közvetlen kapcsolat megteremtése, a Disney parkokban éppúgy, mint a képernyőn keresztül, ezért ő tökéletes karakter arra, hogy még szorosabb kapcsolatot alakítson ki a gyerekekkel óvodáskori tanulási környezetben is.

Így készült a Mickey Egér Játszótere

A sorozat létrehozása során a Disney Csatorna különféle előzetes koncepciókat mutatott az óvodáskorú gyerekeknek, és megkérdezte tőlük, hogy mit szeretnek leginkább Mickey egérben. A kutatás során újra és újra azt hallották, hogy Ő a barátom, így úgy döntöttek, hogy úgy állítják össze a műsort, mintha a gyerekek Mickey egérrel együtt játszanának.

S mi a titka Mickey Egér Játszóterének? Mindenekelőtt azok a szerethető tulajdonságok, amelyek Mickey karakterét több mint 80 éve olyan kedveltté teszik a közönség számára. Miki nem tanári vagy szülői szerepben jelenik meg a 2-5 éveseknek szóló, szórakoztató, tanulás-orientált sorozatban, a gyerekek úgy érezhetik, mintha a barátjukkal játszanának.

Újdonság, hogy habár a karakter ábrázolásában az 1940-es évekbeli rajzokat követték, a készítők úgy döntöttek, hogy a számítógépes 3D animációs technológiát is alkalmazzák. A műsor másik figyelemre méltó eleme a környezet. Olyan menő játszóteret hoztak létre, amelynek helyszíne a világ többi részéhez képest nincs egyértelműen meghatározva, egy igazán játékos, barátságos, rajzfilmes környezetet teremtve, amely tiszta, szórakoztató és igazán szuper az óvodások számára. Mickey Egér Játszótere a Disney Csatorna Disney Játszóház című műsorblokkjában látható márciusban minden szombaton és vasárnap 06:25 órai kezdettel a Disney Csatornán ? tudatta a Merlin.hu.

Szóljon hozzá!