ZETApress

hírportál

Az elátkozott föld

A történelmi regények műfaja elképesztő népszerűségnek örvend olvasóink körében. Nem is csoda, hiszen a fantázia világánál csak az lenyűgözőbb, ami valóságos tényeken alapul!

Szerkesztőségünkben nagyon büszkék és bizakodóak vagyunk, mert egy elképesztően különleges kötetet hozhattunk most el a magyar olvasóknak – tudatta Takács Réka, az Alexandra Könyvesház Kft. marketing munkatársa.

Juan Francisco Ferrándiz majdnem 700 oldalas könyve a IX. század Barcelonájába repíti az olvasót, egy háború által megrázott, véres és sötét elátkozott földre. Hogyan lett ebből az elhagyatott helyből az akkori világ egyik lüktető és virágzó központja, majd a ma is ismert lenyűgöző nagyváros? Erre a kérdésre ad választ Az elátkozott föld – Barcelona felemelkedése, amelyet sokan az elmúlt évek egyik legjobb történelmi regényeként emlegetnek.

A könyv nagy terjedelme ellenére könnyen olvasható, és az intrikával, háborúval és izgalommal teli történetvezetés miatt szinte letehetetlen. A szerző a nagy történetmesélőkre jellemző alapossággal és képzelőerővel mutat be egy sötét korszakot, egy méltóságából alig valamit megőrző legyőzött várost, valamint néhány bátor férfit és nőt, akik szívvel-lélekkel harcolnak otthonuk szabadságáért és felemelkedéséért. Szeretettel ajánljuk a történelmi regények kedvelőinek! A könyvről kiadónk honlapján idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!