ZETApress

hírportál

Hiánypótlás az egyetemen

Hiánypótló művészeti kurzus a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a KOGART Művészeti Akadémia szervezésében. Február 25-én, csütörtökön az MKE programkínálata újszerű kezdeményezéssel bővül ? tudatták sajtósaik.

A KOGART Művészeti Akadémiával együttműködésben féléves kurzust szervez, amely harminc órát foglalva magába, betekintést enged a képzőművészeti technikák műhelytitkaiba. Valóban hiánypótló vállalkozás ez, hiszen a műbarát nagyközönségnek nincs arra alkalma, hogy a művészet technikai eljárásairól gyakorlati tapasztalatokon alapuló tudást szerezzen.

Az egyetem neves képzőművészekből és művészettörténészekből álló oktatói által tartott bemutatókon folyamatában figyelhetik meg a technikai eljárásokat, egy rézmetszet vagy egy olajfestmény készülését. Az oktatók között megtalálhatjuk Menráth Pétert, Somorjai Kiss Tibort, Sturcz Jánost és Körösényi Tamást is.

A város szívében, a magyarországi művészképzés fellegvárában zajló előadások így minőségi tudást, szemléletes, gyakorlati ismereteket kínálnak a műkedvelő publikumnak. A harminc részes előadássorozat sorra veszi a legfontosabb grafikai, festészeti, szobrászati technikákat, betekintést nyújt az anatómiai ismeretekbe, látvány- és díszlettervezésbe, alkalmazott grafikai eljárásokba és az új médiák (fotó, videó) körébe.

Az egyetem Andrássy úti és epreskerti műtermeiben zajló gyakorlati bemutatókat a technikák történeti fejlődését megvilágító elméleti előadások egészítik ki. A kurzus tandíjaiból származó bevételekből a Képzőművészeti Egyetem és a KOGART közösen két hallgató egy éves alkotómunkáját támogatja egy éven át.

Szóljon hozzá!