ZETApress

hírportál

Megérkezett a JOON

Új légitársaság Budapesten: az október 28-a vasárnapi csendes start után tegnap hivatalosan is elindult az Air France új-generációs légitársasága, a JOON első járata a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Budapestre ? tudatta Kazár Olívia PR specialista.

Az ünnepélyes járatindításon a francia nagykövet mellett részt vett az Air France KLM regionális vezérigazgatója, a Budapest Airport vezérigazgatója és a JOON vezérigazgatója is. A téli menetrend kezdetétől a korábban az Air France által üzemeltetett járatokat ? naponta háromszor ? immár a 2017-ben indított JOON repüli a magyar és a francia főváros között. A járatok természetesen továbbra is a már megszokott kényelmes átszállási lehetőségeket biztosítják az Air France és KLM kiterjedt útvonal-hálózatára.

Az ünnepélyes járatindításon, amelyen természetesen nem maradhatott el a reptéri tűzoltók által biztosított vízsugár-köszöntés sem, részt vett Pascale Andréani, Franciaország budapesti nagykövete, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Thijs Komen, az Air France KLM a régióért felelős vezérigazgatója, valamint Jean-Michel Mathieu, a JOON vezérigazgatója is.

? Nagy öröm számunkra, hogy a JOON, az Air France testvér légitársasága az elsők Budapestet választotta a Párizsból elérhető úticéljának. Biztosak vagyunk benne, hogy a magyar utazók körében is népszerű lesz a légitársaság, amely fiatalos, lendületes arculatával és szolgáltatási színvonalával valami egészen újat kínál a piacon. A JOON megjelenésével 16%-kal nőtt az utasok rendelkezésére álló férőhelyek száma a Budapest?Párizs vonalon. Erre a bővítésre biztosan lesz is kereslet, hiszen a két főváros között évente mintegy hatszázezren utaznak, és ez az utasszám folyamatos növekedést mutat; az idei év végére elérheti a hétszázezer főt is ? emelte ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

? Nagyon büszke vagyok arra, hogy a JOON, az Air France újgeneraciós légitársasága repül ebbe a gyönyörű városba Európa szívében. A JOON lehetővé teszi az Air France számára az útvonal további sikeres működését, ezen a télen napi három járattal, a 2019-es nyári menetrendtől kezdődően pedig napi 4 járattal, 15%-kal több ülést biztosítva az utasoknak ? tette hozzá Jean-Michel Mathieu, a JOON vezérigazgatója. A JOON új színt hoz a légitársaságok világába, szolgáltatásait a legújabb utazási trendeknek és igényeknek megfelelően alakították. A Budapest?Párizs járat is egy intenzív terjeszkedés része, a magyar fővárossal egyidejűleg pedig a fjordok kapujaként emlegetett norvég Bergen felé is nyit a JOON.

Az újabb járatnyitási hullám a nyári bővítést követi: több hosszú távú járat indult Párizsból Kairóba, Fokvárosba, Fortalezába, Mahéba és Mumbaiba elmúlt szezonban, de Berlin, Barcelona, Porto és Lisszabon mellett immár Rómába, Nápolyba és Isztambulba is repülhetünk a JOON járatain. 2019 nyarától Ecuador fővárosába, Quitóba is utazhatunk Párizsból, ahogy a karib-tengeri Saint-Martin szigetére is, az európai desztinációk sorához pedig Madrid, Stockholm, Prága és Manchester csatlakozik 2019 nyarától.

Szóljon hozzá!