ZETApress

hírportál

Bécsi koalának bécsi reggeli

Frissen szedett, helyben termesztett eukaliptusszal gazdagodott Wirri Wirri, a Schönbrunni Állatkert koalájának étrendje. Az állatkert ugyanis saját eukaliptusz-ültetvényt hozott létre, hogy ne függjenek annyira az angliai szállítmányoktól ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest. Fotóink Daniel Zupanc felvételei.

Saját eukaliptusz-ültetvényt hozott létre egy simmeringi üvegházban a Schönbrunni Állatkert, hogy innen is el tudja látni élelemmel a koaláit. Eddig ugyanis hetente kétszer, Angliából érkezett a speciális takarmány.

A 600 négyzetméteres bécsi ültetvényen tízféle eukaliptusz nő, a növényeket magról nevelték, vagy fiatal növényként szerezték be. Utóbbiak a meleg nyárnak köszönhetően olyan gyorsan megerősödtek, hogy az állatkert koalája, Wirri Wirri már csemegézhet is belőlük. Ahhoz azonban, hogy nagyobb mennyiséget is szüretelni tudjanak a növényből, még némi időre van szükség. Addig is, aki akarja, 15 euróért meghívhatja reggelire Wirri Wirrit. Adományozni a weboldalon lehet, cserébe egy csinos oklevél jár, illetve az adományozó neve felkerül az állatkert honlapjára.

A Schönbrunni Állatkertben jelenleg a hat éves hím koala, Wirri Wirri él, mivel párja, a 18 évével rendkívül idősnek számító Mirra Li idén májusban örökre elaludt. Nem sokáig lesz azonban egyedül Wirri Wirri ? a nemzetközi tenyésztési program keretében ugyanis hamarosan fiatal párt kap.

Szóljon hozzá!