ZETApress

hírportál

FlixBus siker Európában

FlixBusMegduplázta magyarországi utasforgalmát idén nyáron a FlixBus. Európai szinten is 50 százalékkal többen utaztak zöld távolsági busszal a nyári hónapokban 2017-hez viszonyítva. A társaság magyarországi utasforgalma kétszeresére nőtt idén nyáron ? tudatta a FlixBus Sajtó.

A legnépszerűbb célországok Magyarországról a főszezonban: Ausztria, Horvátország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia. Európában is 50 százalékkal nőtt az utasszám. Bővülő kínálat: jelentős hálózatfejlesztés a nyári időszakban, újabb kényelmi szolgáltatás. Január 16-ai évértékelőnk idekattintva olvasható.

A FlixBus idén június és augusztus között megduplázta utasainak számát Magyarországon az előző év azonos időszakához viszonyítva. A mobilitási cég utasforgalmi adatai alapján Európa-szerte 50 százalékkal többen utaztak zöld busszal. A Magyarországról közvetlenül elérhető 17 célországból a legnépszerűbb Ausztria, Horvátország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia volt az induló utasok körében.

? Célunk, hogy mindenkinek elérhető mobilitási lehetőséget biztosítsunk a világ felfedezéséhez, örömmel látjuk, hogy egyre több embernek a busz az elsődleges választása hosszabb útvonalakon is. Amellett, hogy a buszos utazás általános megítélése egyre javul, növekedésünkhöz hozzájárul az európai belföldi piacok megnyílása, illetve az is, hogy egyre több kisebb régiót és települést kapcsolunk a hálózatunkba ? mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója.

A Magyarországról induló és ide érkező utasok számának megkétszereződésében is szerepe van a bővülő kínálatnak. A tavalyi nyár után a FlixBus az idei főszezonra ismét jelentős fejlesztést végzett hálózatán. Bécs irányába a tavalyi 16 helyett idén már 28, Zágrábba 6 távolsági busz indult a forgalmasabb nyári napokon, a horvát tengerpartra naponta közlekedtek közvetlen buszok Budapestről. A Magyarországra látogatók 7 településre utazhattak FlixBus-szal, Budapest és olyan nagyvárosok mellett mint Győr vagy Szeged, a Balaton-part is 7 ország utasainak volt elérhető közvetlenül zöld busszal. A járatbővítésekkel párhuzamosan a FlixBus kényelmi szolgáltatásait is fejlesztette a nyáron: a WC, ingyenes WiFi, nagy lábtér és konnektorok mellett a buszokon való ülőhely-foglalási lehetőség is elérhetővé vált. A busz típusától függően az utasok klasszikus, panoráma és asztal melletti ülések közül választhatnak a jegyvásárlás során.

A busszal utazók száma a FlixBus teljes európai hálózatában nőtt

Átlagosan 50 százalékkal emelkedett a FlixBus utasainak száma Európa-szerte, a vállalat minden piacán növelni tudta az utasmennyiséget az előző évhez viszonyítva. Magyarország mellett Belgiumban, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban és Spanyolországban is megduplázódott az utasforgalom. Luxemburgban, Norvégiában és Svédországban megháromszorozódott az utasszám, Portugáliában pedig ötször többen utaztak FlixBusszal, mint 2017 nyarán. 2013-as alapítása óta százmillió ember használta a vállalat szolgáltatását. A FlixBus és a FlixTrain hálózatában 300 ezer napi csatlakozás kétezer célállomást köt össze, nemcsak forgalmas utazási csomópontok, hanem vidéki térségek is jelen vannak a kínálatban. A FlixBus megállóinak megközelítőleg 40 százaléka olyan település, aminek népessége nem haladja meg a húszezer főt.

Szóljon hozzá!