ZETApress

hírportál

Szitakötő Bécsben

Új kultúrtér lesz a bécsi MQ tetőteraszán. Új látványossággal gazdagodik a bécsi Múzeumi Negyed, a MuseumsQuartier (MQ): a Leopold Múzeum tetejére egy új tetőterasz és kultúrtér épül a Museumsplatz 1-ben ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest.

A Libelle (szitakötő) névre hallgató 400 négyzetméteres üvegkonstrukcióban többek között felolvasó- és vitaestekre várják majd a nagyérdeműt, de ahogy az MQ udvara, úgy a tetőterasz és a kultúrtér is ingyenesen és szabadon látogatható lesz mindenki számára.

Lélegzetelállító kilátással várja majd az odalátogatókat a rendhagyó formájáról elnevezett Libelle (szitakötő) és az új tetőterasz a Leopold Múzeum tetején. ? Az MQ terasz megépítésével Bécs egy új, különleges közterülettel bővül, ami nemcsak új perspektívát nyújt a bécsi belvárosra, hanem közösségi térként is szolgál majd ? hangsúlyozta Veronica Knaup-Hasler, Bécs Város kulturális tanácsnoka az épület tegnapi alapkő-letételén.

A tetőterasz nemcsak szabadon látogatható lesz, de a tervek szerint az MQ udvarhoz hasonlóan itt sem lesz kötelező fogyasztás: aki csak a kilátást szeretné élvezni, ugyanúgy felmehet majd, mint azok, akik a Libelle egyik felolvasó- vagy vitaestjére érkeztek. A különleges kultúrteret Brigitte Kowanz fényszobrai ? oszlopokon álló világító gyűrűk ? teszik majd még látványosabbá. Az építkezés a tervek szerint 2020 elején fejeződik be és nem befolyásolja majd az MQ működését, bár a tetőtérben található kiállítótér szeptember 4-e és jövő március 22-e között zárva tart. A beruházás 7,5 millió euróból valósul meg, amit teljes egészében a MuseumsQuartier finanszíroz.

Szóljon hozzá!