ZETApress

hírportál

Új Bugatti a LEGO Csoporttól

Bemutatták az új LEGO? Technic Bugatti Chiront, mely a művészet, mérnöki teljesítmény és építőkockák találkozása. A LEGO Csoport és a Bugatti Automobiles S.A.S. által bemutatott 1:8 méretarányú szuper-autó mától kapható.

A Molsheimben gyártott ultramodern szuper-autó újragondolt változatában a LEGO? Technic Bugatti Chiron modell egyesíti a francia luxus autómárka örökségét jelentő ikonikus tervezést és a LEGO Technic elemeket ? tudatta Mákos Rebeka, WELL PR Ügynökség. Az új modellt Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport ügyvezető igazgatója és Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke mutatta be a dániai Billundban található LEGO House-ban. Az 1:8 méretarányú LEGO? Technic Bugatti Chiron mától kizárólag a LEGO? store-okban és a weboldalon kapható, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus elsejétől érhető el széles körben.

Az új modell magába foglalja a világ számára két éve bemutatott Chiron varázsát, erejét és eleganciáját, amelyet most LEGO Technic változatban hívtak életre, autentikus és egyedi építési élményt kínálva ezzel az autókedvelők és a LEGO rajongók minden korosztályának. ? Nagyon izgatott vagyok az új modell miatt. A LEGO tervezői elképesztő munkát végeztek az ikonikus Bugatti dizájn részleteinek megörökítésével. Örök-érvényű igazság, hogy a LEGO kockák segítségével bármit megépíthetünk, amit elképzelünk, a LEGO Technic pedig jó példa erre. Ez egy hatalmas modell, amit alig várok, hogy magam is elkezdhessek megépíteni. Mindig is lelkesedtem a mérnöki tudományok iránt, és ennek a modellnek a tervezése és a részletei igazán magával ragadóak ? nyilatkozta Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport ügyvezető igazgatója.

? A bizonyított tervezési és technológiai szakértelmüknek köszönhetően a LEGO Csoport és a Bugatti saját piacuk vezető márkái. A LEGO Technic Bugatti Chiron modellje ennek a tökéletes kapcsolatnak a kifejezése. Lenyűgöz az a pontosság és kifinomultság, amellyel a szuper-autónkat a LEGO világ részévé tették, és biztos vagyok benne, hogy mind a LEGO kockák, mind a Bugatti rajongói imádni fogják ezt a terméket ? tette hozzá Stephan Winkelmann, a Bugatti Automobiles S.A.S. elnöke.

Az 1:8 méretarányú LEGO? Technic Bugatti Chiron replika ? amely méretét tekintve több mint 14 cm magas, 56 cm hosszú és 25 cm széles, és 3599 darabból áll ? bonyolult részletekkel és lebilincselő vonásokkal van tele. Ezek közé tartozik az aktív hátsó szárnnyal rendelkező aerodinamikus karosszéria, a küllős kerekek alacsony profilú gumikkal, a kidolgozott pilótafülke mozgatható pedálos sebességváltóval, és a részletgazdag W16 motor mozgó dugattyúkkal.

Az ajtókat kitárva felfedezhetjük, hogy a pilótafülke többet is tartogat magában, mint azt első látásra gondolnánk, hiszen itt található a nyolc fokozatú pedálos sebességváltó és az ikonikus Bugatti emblémával ellátott kormánykerék. Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik, gondosan elrejtve a motorháztető alatt, amely segítségével a weboldalon különleges tartalmakhoz lehet hozzáférni. A szett továbbá tartalmaz egy sebességkulcsot, amellyel a hátsó légterelő mozgatható, a maximális sebesség elérésének érdekében.

A motorháztető alatt diszkréten megbújva található egy valódi Buggati Chiron részlet: egy elegáns Bugatti táska. A Bugatti szellemiségéhez híven ez a modell is tükrözi a gyártó védjegyét képező klasszikus két tónusú kékes színvilágot, valamint egy matrica szett is rendelkezésre áll, amellyel az apró részletek is kidolgozhatók és az építmény teljesen hitelessé válhat. Az utolsó, művészi vonást a készletet rejtő exkluzív doboz jelenti, amely tartalmaz egy stílusos gyűjtői útmutatót, átlátható építési instrukciókkal. A rajongók emellett egy kilenc részes, a LEGO és a Bugatti szakértői által készített podcast segítségével merülhetnek el a tervezés mögötti kreatív munkafolyamatokban. Kapható mától a LEGO? store-ban és a weboldalon. Ajánlott fogyasztói ára 126.990 forint, 3599 elemből áll, 16 éveskor felett ajánlott.

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található, főbb irodái pedig Enfieldben (USA), Londonban (Egyesült Királyság), Sanghajban (Kína) és Szingapúrban működnek. Az 1932-ben Ole Kirk Kristiansen által alapított, az ikonikus LEGO? építőelemen alapuló vállalat a világ egyik legnagyobb játékgyártója. Az Only the best is good enough szellemében működő vállalat elkötelezett a gyerekek fejlődése iránt; célja a jövő építőinek inspirálása és fejlesztése kreatív játék és tanulás útján. A LEGO termékek az egész világon kaphatók, további híreket idekattintva olvashat a LEGO Csoporttal kapcsolatban, valamint tájékozódhat pénzügyi teljesítményünkről és a felelősségvállalás iránti elkötelezettségünkről.

A Bugatti Automobiles S.A.S-ról

A Bugatti Automobiles S.A.S. a szuper sportautók gyártója. 1909-ben való alapítása óta, a francia luxus márka székhelye Molsheimben, Elzászban van, ahol 2005 és 2015 között 450 Veyront gyártottak, és ahol az új, csupán 500 autóra korlátozott Chiron is készül. A Chiront nemcsak a maximális sebességélményre tervezték, de a lehető legmagasabb elvárásoknak is megfelel, amely a luxusra, a kényelemre, a mindennapi vezethetőségre és a tartósságra irányul. A Chiron ezeknek a kategóriáknak a legjobbját egyesíti, így testesítve meg a világ legteljesebb szuper sportkocsiját és annak egyedülálló koncepcióját. A márka, amely 1998 óta tagja a Volkswagen-csoportnak, 34 márkakereskedő és szervizpartnerrel van jelen 17 európai országban, Észak-Amerikában, az Arab-félszigeten és Ázsia Csendes-óceániai térségében.

Szóljon hozzá!