ZETApress

hírportál

18 nap az olaszokkal

Ma délelőtt a Szent István téri Akadémia Itália étteremben került megrendezésre a mától június 16-án szombatig tartó 4. Olasz Fesztivál sajtótájékoztatója. A fesztivált az Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi a budapesti Olasz Nagykövetség védnökségével, valamint az Olasz Kultúrintézet és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara együttműködésével.

Az Olasz Fesztivál a kiváló olasz termékek bemutatója, melynek alkalmából a résztvevő cégek kedvezményeket és nyereményeket ajánlanak fel, illetve eseményeket szerveznek a Made in Italy és az olasz stílus népszerűsítéséért a kozmetikai termékektől, az élelmiszereken, a divaton és ruházaton, illetve az autó-motor szektoron át a művészetekig, kultúráig, turizmusig.

Az olasz?magyar kereskedelmi kapcsolatok folyamatosan javulnak, 2014 és 2017 között a külkereskedelmi termékforgalom 7,1 milliárd euróról 9,5 milliárd euróra nőtt, ami 33%-os növekedést jelent. A legfrissebb adatok is ezt a pozitív tendenciát támasztják alá, Olaszországot a 4. helyen találjuk Magyarország kereskedelmi partnerei között. A Fesztivált Marco Bulf, az Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója mellett Őexcellenciája Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete; Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke és Gian Luca Borghese, az Olasz Kultúrintézet igazgatója mutatták be. A fesztivál programja weboldalukon megtekinthető.

Szóljon hozzá!