ZETApress

hírportál

Bécsé lett az Európai Mobilitási Hét díja

Az Európai Mobilitási Hét díját a 2500 résztvevőből idén a színes fenntartható közlekedési stratégiájáról is ismert Bécs városa nyert el. Az Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése ? tudatta a Eurocomm-PR.

Az Európai Bizottság a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés ösztönzése céljából minden évben szeptember 16-a és 22-e között rendezi meg az Európai Mobilitási Hetet, amely évről évre nagyobb népszerűségnek örvend. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányán az elmúlt évben mindösszesen 2500 település vett részt és szervezett rendezvényeket fenntartható közlekedéssel kapcsolatosan.

A szakzsűri a kampányban résztvevő és a fenntartható mobilitást kimagaslóan támogató városok közül a legkiválóbbat az Európai Mobilitási Hét díjával tünteti ki, amelyet idén Prága és Granada jelölése mellett Bécs szerzett meg. ? Az ilyen magas szintű elismerés hatalmas megtiszteltetés számunkra. Bécs város vezetésének továbbra is célja, hogy a gyaloglást, biciklizést és a tömegközlekedést ösztönözze ? nyilatkozta Maria Vassilakou, Bécs polgármester-helyettese a díjátadó kapcsán.

Az osztrák főváros vezetése a városlakókat évek óta számos kezdeményezéssel, rendezvénnyel és infrastrukturális intézkedéssel ösztönzi a fenntartható közlekedésre. A szakértői bizottság az eredmény kihirdetése során a bécsi környezetvédelmi projektek közül a bécsi Mobilitási Ügynökség (Mobilitätsagentur) által létrehozott Streetlife-fesztivált, a teherbringák beszerzésére kiírt 2017-es támogatási programot, valamint a város által finanszírozott teherbringa-kölcsönző hálózat jelentőségét méltatta. 2017. szeptember 21-én az Európai Mobilitási Hét alkalmából a bécsi Mobilitási Ügynökség képviselői az Eurocomm-PR közreműködésével budapesti szakemberekkel egyeztettek a kerékpáros közlekedés fejlesztésének lehetőségeiről.

Szóljon hozzá!