ZETApress

hírportál

Utcabútorok Bécsben

Bécsi naplemente utcabútorNaplemente színű bútorok lesznek a bécsi múzeumi negyedben. A bécsi Múzeumi Negyed, a MuseumsQuartier (MQ) csütörtökön változatos programmal nyitja meg a tavaszi szezont. Ma helyezik ki ugyanis az MQ jellegzetes ülőalkalmatosságait, az új színben pompázó MQ Viena utcabútorokat. Idén a naplemente árnyalat kapta a legtöbb voksot.

Mától összesen 76 új, naplemente színű fekvőhelyen pihenhetnek majd a múzeumi negyed látogatói. A bútorok színét egy online szavazás keretein belül választhatták ki a szavazók, ahol a voksok majdnem felével a naplemente lett a legkedveltebb. A fesztivál-iszap fantázianevű szín 32,04 százalékkal, a tengeri szellő pedig 23,48 százalékkal messze alulmaradt a szavazásban ? tudatta a Eurocomm-PR. Lorenz Seidel fotóján Christian Strasser, a Múzeumi Negyed igazgatója látható az új naplemente színű utcabútoron.

A bútorok kihelyezésével egyidőben újra felállítják az MQ Amore szoborparkját, a Múzeumi Negyed művészi minigolfpályáját, ahol 16 órától ingyen mini-golfozhatnak az érdeklődők a műalkotások között. A koraesti órákban pedig sétáló koncertekkel várják a tavasz szerelmeseit. A Walking Concerts nevű program lényege, hogy a látogatók egy fülhallgatón keresztül hallgathatják a Wiener Blond nevű formáció zenéjét, méghozzá bárhol a múzeumi negyed területén. Az MQ tavaszindító programja ingyenes.

Szóljon hozzá!